Microsoft lukker Skype-kontor i London

400 medarbejdere har udsigt til en fyreseddel, når softwaregiganten lukker det ikoniske kontor.

Skype, som har dansk-svenske bagmænd, blev stiftet i London. Nu lukker Microsoft kontoret og lægger afdeling sammen med andre aktiviteter i Storbritannien. Foto: Skype Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Microsoft lukker Skypes hovedkontor i London og fyrer flertallet af de 400 medarbejdere.

Det skriver den britiske finansavis Financial Times. Udmeldingen kommer på et tidspunkt, hvor Storbritannien ellers forsøger at vise, at teknologibranchen har det godt og trives trods den britiske beslutning om at melde landet ud af EU.

Skype blev udtænkt af danske Janus Friis og svenske Niklas Zennström, der etablerede sig i London i 2003 med det, der snart blev den førende internettelefonitjeneste, og som gennem flere år har været verdens førende udbyder af udlandstelefoni. Skype blev i 2011 købt af den amerikanske softwaregigant Microsoft for 8,5 milliarder dollars.

Skype-topfolk har forladt selskabet

Microsoft vil, ifølge dagbladet The Guardian, samle flere af sine selskaber i Storbritannien i Paddington.

»Som led i disse bestræbelser har Microsoft vurderet visse kontorer i London og besluttet at samle nogle ingeniørgrupper,« siger en talsmand for Microsoft til avisen.

Skype har en nærmest ikonisk position blandt de såkaldte enhjørninge, altså teknologiselskaber, der har en værdi på mere end en milliard dollars. 18 af Europas 47 enhjørninge lå i juni i Storbritannien.

Flere ledende Skype-folk har de seneste tre år forladt selskabet og er blevet erstattet med Microsoft-folk. En tidligere ansat siger anonymt til Financial Times, at flytningen er et opgør med Skypes selvstændighed, således at de store beslutninger om også Skype fremover kan tages i Microsofts hovedkontor i Redmond i USA.

Konkurrencen er blevet hårdere

Skype havde i mange år en unik forretning ved at kunne levere telefoni og videosamtaler over internetforbindelsen. I 2011 introducerede Apple sin konkurrent Facetime, og i 2015 åbnede det Facebook-ejede WhatsApp så for internationale samtaler over netforbindelsen.

Microsoft har omkring 5.000 ansatte i Storbritannien. Den administrerende direktør for Microsoft i landet, Michel van der Bel, sendte i maj forud for den britiske afstemning om at forlade EU en besked rundt til alle sine medarbejdere om, at det netop var Storbritannien som EU-land, der var afgørende for, at Microsoft har lagt så mange aktiviteter netop her, senest sit første oversøiske forsknings- og udviklingslaboratorium i universitetsbyen Cambridge.