Medie: Swedbank melder fyret topchef for økonomisk kriminalitet

Svenske Swedbank har besluttet at anmelde den tidligere direktør Michael Wolf for økonomisk kriminalitet. Det sker få dage efter, han blev afskediget.

Michael Wolf er ifølge Dagens Industri blevet meldt til politiet af sin gamle arbejdsgiver, Swedbank, der mistænker ham for at have gjort sig skyldig i økonomisk kriminalitet. Fold sammen
Læs mere
Foto: JONAS EKSTROMER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det vakte røre, da den svenske bank Swedbank tidligere på ugen afskedigede deres direktør gennem syv år, Michael Wolf, uden videre forklaring.

Og nu har banken så valgt at melde Wolf til svensk politi for økonomisk kriminalitet, skriver Dagens Industri (DI).

Allerede i forbindelse med afskedigelsen stod det klart, at der har været uroligheder på de interne linjer. Således forklarede Anders Sunström, bestyrelsesformand i den store svenske bank, at der havde utilfredshed med Michael Wolf hos både kunder og medarbejdere.

Ifølge flere kilder, som DI har talt med, har Swedbank politianmeldt Wolf for økonomisk kriminalitet. Han kan dermed have gjort sig skyldig i kriminalitet som kursmanipulation, insiderhandel eller manglende indberetning af mistænkelig markedsmisbrug.

Ifølge DI er det anklagemyndigheden for økonomisk kriminalitet, der har modtaget anmeldelsen.

Swedbank har været ramt af en række skandaler i forbindelse med en stribe tvivlsomme ejendomshandler, der har rystet den svenske storbank. Ledende medarbejdere i banken er blevet beskyldt for at have haft egne interesser for øje i forbindelse med en række handler, banken har været involveret i.

Afskedigelsen betød, at danske Birgitte Bonnesen strøg helt til tops i banken som afløser for Wolf.

Hverken anklagemyndigheden eller Swedbank ønsker at bekræfte politianmeldelsen over for DI, mens Michael Wolf selv oplyser til mediet, at han ikke har kendskab til nogen anmeldelse.