Svensk storbank fyrer topchefen

Michael Wolf kan nu kalde sig forhenværende administrerende direktør i Swedbank. Han forlader banken per dags dato efter gensidig aftale.

Michael Wolf kan nu kalde sig forhenværende administrerende direktør i Swedbank. Han forlader banken per dags dato efter gensidig aftale. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: INTS KALNINS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det oplyser Swedbank, der har konstitueret Birgitte Bonnesen som midlertidig direktør.

Det er bestyrelsen og Michael Wolf, der er blevet enige om, at Wolf forlader banken - men det er bestyrelsen, der har taget initiativet til dette skridt, oplyser Swedbank.

- Michael Wolf har fremgangsrigt og inspirerende ledet Swedbank til i dag at være en af Europas stærkeste banker. For dette fortjener Michael Wolf stor ros. Bestyrelsens mener dog, at det nu er tid til, at en ny leder og administrerende direktør skal tage Swedbank til det næste niveau, siger Anders Sundström, bestyrelsesformand i Swedbank.

Birgitte Bonnesen bliver nu direktør for banken, mens man leder efter en afløser til Wolf.

Michael Wolf kommer dog ikke til at stå uden en reje på lommen efter fyringen. Han får 12 måneders løn med sig samt yderlig 75 pct. af lønnen i 12 måneder. Michael Wolfs årsløn er på 13 mio. svenske kr.