Medie: Energiselskaber vil købe statens gasnet i milliardhandel

Fire store danske energiselskaber vil ifølge erhvervsmediet Finans købe statens gasnet. En aktindsigt, som mediet har fået udleveret, afslører, at en milliardhandel kan være under opsejling.

Fire danske energiselskaber vil købe landets gasdistribution af staten. Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS FISKER

Danmarks distribution af gas kan være på vej på private hænder. I hvert fald kan erhvervsmediet Finans berette, at fire danske energiselskaber gerne vil købe den samlede distribution af gas af staten. Finans skriver på baggrund af et brev stilet til regeringen fra de fire energiselskaber, at en større milliardhandel kan være under opsejling.

Brevet fra energiselskaberne har også fundet vej til energi-, klima- og forsyningsminister Lars Christian Lilleholts (V) bord. Han er ifølge Finans ikke afvisende over for, at et salg til de fire danske selskaber kan komme på tale.

»Jeg kan bekræfte, at vi har modtaget anmodning fra selskaberne om, at de ønsker at købe gasdistributionsnettet. Anmodningen indgår i regeringens overvejelser om den fremtidige organisering af distributionsnettet,« skriver ministeren i et svar til erhvervsmediet.

Bag tilbuddet om at købe den danske gasdistribution står energiselskaberne SE, SEAS-NVE, ENIIG og Energi Fyn. Brevet til regeringen er underskrevet af Dansk Energis direktør, Lars Aaagaard, på vegne de fire selskaber.