McDonalds-ansatte i oprør over lønnen

Flere hundrede McDonalds-medarbejdere var mødt op foran fastfood-kædens hovedkvarter i Illinois til det årlige aktionærmøde. De vil have mere i løn og kræver, at timelønnen skal hæves fra de nuværende ni dollars i timen til 15 dollars.

McDonald's-medarbejdere protesterer og kræver 15 dollars i timen. Fold sammen
Læs mere
Foto: JOE RAEDLE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Aktionærerne i fastfood-kæden med det karakteristiske rød-gule logo måtte på vej ind til det årlige aktionær-møde passere en hel flok ansatte, der var mødt op med bannere og skilte, der udtrykte utilfredshed med nogle af de ugentlige lønninger, som de hamburger-vendende ansatte modtager.

De protesterer også mod det store spænd, der er imellem ledelsens lønninger og de restaurantansattes.

Mødet blandt aktionærerne er det første, siden nuværende topchef, Steve Easterbrook, 1. marts satte sig i chefstolen. Han kæmper med at vende skuden og bringe fastfood-kæden tilbage til fordums styrke. Sidste år oplevede McDonalds en tilbagegang i regnskabet, og de kunne se kunderne gå ind til konkurrenterne for at sætte tænderne i saftige cheeseburgers i stedet.

På mødet måtte topchefen blandt andet stå til måls for nogle af aktionærernes ønske om servering af sundere mad på kædens restauranter samt større opmærksomhed på, hvilke spor den store produktion af kød efterlader i miljøet.

Steve Easterbrook selv udtrykte stor tilfredshed med, at kæden har øget lønningerne for de ca. 90.000 ansatte i de restauranter, kæden selv driver, mens han understregede, at det er op til de enkelte franchisetagere at fastlægge lønningerne hos de øvrige ca. 660.000 medarbejdere.