Manipuleret mail lå bag partners afgang fra Bech-Bruun

OPDATERET. Det var fusk med en e-mail, der var årsagen til, at den højtprofilerede Mette Klingsten i efteråret forlod advokatfirmaet Bech-Bruun, hvor hun var partner. Hovedpersonen selv afviser at have manipuleret med vilje, mens Bech-Bruun har en anderledes udlægning.

Mette Klingsten Fold sammen
Læs mere
Foto: Steen Evald©
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var en email, der i strid med reglerne ikke blev sendt til modparten i en retssag, der i efteråret førte til, at den 49-årige topadvokat Mette Klingsten forlod sin partnerpost hos advokatfirmaet Bech-Bruun, skriver finans.dk.

Ifølge mediet tog sagen sit udløb i en retssag tilbage i efteråret, hvor Mette Klingsten var advokat for en kapitalfond, der lå i strid med en tidligere partner. Undervejs forsømte en sekretær hos Bech-Bruun at sende en kopi af en tidsplan, der var sendt til retten, til modpartens advokat, Jens Lund Mosbek hos Kromann Reumert, som reglerne ellers påbyder.

Han protesterede over den manglende kopi og modtog kort efter en e-mail, hvor det fremstod som om, at tidsplanen var blevet sendt rettidigt, skriver finans.dk.

I virkeligheden var den mail dog manipuleret, og Kromann Reumert tog kort efter kontakt til Bech-Bruun og indviede dem i øvelsen. Mette Klingsten valgte efter drøftelser med Bech-Bruun at forlade partnerskabet efter forløbet

Striden stopper dog ikke her, hvor over for Finans.dk holder Mette Klingsten fast i, at det var hendes sekretær, der havde manipuleret med e-mailen for at dække over sin egen fejl, og at Mette Klingsten selv trådte fra for »at tage skraldet, for det synes jeg, at jeg skal,« som hun siger.

Den udlægninger deler man ikke hos Bech-Bruun, der noget usædvanligt har valgt at kommentere den fratrædelsen, da Klingstens udlægning ifølge advokat er »usand.«. Tværtimod handlede sekretæren på ordre fra Mette Klingsten, og det kan advokatfirmaet »dokumentere,« fastslår vicedirektør Christian Ejvin Andersen.