Bech-Bruun får advisory board

Advokatfirmaer må ikke have eksterne bestyrelsesmedlemmer, så for at få sparringspartnere til bestyrelsen opretter Bech-Bruun nu et advisory board med eksterne erhvervsprofiler.

Bech-Bruun etablerer et advisory board med eksterne profiler. Tiltaget er et led af modernisering i advokatbranchen. Fra venstre: Managing Partner Simon Evers Kalsmose-Hjelmborg, medlem af Advisory Boardet Poul Skadhede, Bestyrelsesformand Jacob Hjortshøj, medlem af Advisory Boardet Eivind Kolding og medlem af Advisory Boardet Jonathan Scott. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Som det formentlig første danske advokatfirma etablerer Bech-Bruun et advisory board med tre stærke profiler fra erhvervslivet. Formålet er at få et forum, som bestyrelsen kan sparre med om strategiske tiltag, markedspositionering og virksomhedens strategi, fortæller Bech-Bruuns bestyrelsesformand Jacob Hjortshøj.

»Traditionelt har advokatvirksomheder kun været ledet af advokater, og ifølge retsplejeloven er det oven i købet sådan, at man skal være advokat og arbejde i advokatfirmaet for at sidde i ledelsen. Men når vi gerne vil være den førende rådgivningsvirksomhed, så er det vigtigt med input udefra – lige som andre virksomheder får det gennem deres eksterne bestyrelsermedlemmer,« siger Jacob Hjortshøj.

Sparringspartnere for ledelsen

I det nye advisory board sidder Eivind Kolding, adm. direktør i pengetanken Novo A/S, Poul Skadhede, CEO i konsulentvirksomheden Valcon, og britiske Jonathan Scott, der indtil for nylig var seniorpartner og bestyrelsesformand for det verdensomspændende advokatfirma Herbert Smith Freehills.

»De skal være sparringspartnere for os, fordi de ser verden med andre øjne, end vi gør i den danske advokatverden. De skal være med til at opfange tendenser i samfundet og i erhvervslivet og på den måde hjælpe os med at være agile, så vi kan følge markedet. Det vil være et vigtigt input i forhold til vores ledelsesbeslutninger,« siger Jacob Hjortshøj.

Planen er, at det nye advisory board hvert år skal deltage i to bestyrelsesmøder samt i et bestyrelsesseminar, men både bestyrelsen og direktionen i Bech-Bruun skal også i et vist omfang løbende kunne trække på de tre profiler.