Mærsks havnedivision leverer lavere resultat end ventet

Mærsks mest stabilt indtjenende division, havneforretningen, APM Terminals, kom ud af fjerde kvartal af 2014 med et lidt dårligere driftsresultat end i samme periode sidste år.

Maersk Drillings resultater i fjerde kvartal blev ramt af nedskrivninger. Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS FISKER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mærsks mest stabilt indtjenende division, havneforretningen, APM Terminals, kom ud af fjerde kvartal af 2014 med et lidt dårligere driftsresultat end i samme periode sidste år. Indtjeningen landede samtidig under analytikernes forventninger.

Divisionen, som primært driver containerhavne verden over, omsatte i fjerde kvartal for 1124 mio. dollar og fik et driftsoverskud før af- og nedskrivninger (EBITDA) på 229 mio. dollar. På bundlinjen var der 117 mio. dollar i overskud (NOPAT).

Til sammenligning ventede analytikerne en omsætning på 1115 mio. dollar og et EBITDA-resultat på 256 mio. dollar ifølge estimater indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans blandt analytikerne.

I samme kvartal af 2013 havde havnedivisionen en omsætning på 1102 mio. dollar, et EBITDA-overskud på 231 mio. dollar og et bundlinjeplus på 222 mio. dollar.

APM Terminals skal i 2015 levere et underliggende resultat på omkring samme niveau som de 849 mio. dollar, det realiserede i 2014, og ambitionen er endvidere at vokse på niveau med markedet.

Blandt aktieanalytikerne var forventningen inden regnskabet, at APM Terminals ville øge omsætningen med omkring 8 pct. og driftsindtjeningen med cirka 11 pct. i forhold til 2014.

APM Terminals' mål er at levere et overskud på mindst 1 mia. dollar om året til Mærsk-gruppens bundlinje. Det skal ske senest i 2016.