Lundbeck henter amerikansk godkendelse af skizofreni-middel

De amerikanske sundhedsmyndigheder har godkendt Rexulti om kombinationsbehandling af voksne med svær depression (MDD) og som behandling til voksne med skizofreni.

De amerikanske sundhedsmyndigheder har godkendt Rexulti om kombinationsbehandling af voksne med svær depression (MDD) og som behandling til voksne med skizofreni. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen

Den danske medicinalkoncern Lundbeck og den japanske partner Otsuka har fået godkendt Rexulti (Brexpiprazol) af de amerikanske sundhedsmyndigheder (FDA) som kombinationsbehandling af voksne med svær depression (MDD) og som behandling til voksne med skizofreni.

Det oplyste Lundbeck sent fredag

- Rexulti blev opdaget af Otsuka og udviklet i samarbejde med Lundbeck. Det vil blive markedsført i et fælles samarbejde mellem de to virksomheder og ventes at være til rådighed for patienter i USA primo august 2015, oplyser Lundbeck.

Godkendelsen er baseret på et klinisk program, hvor Rexulti har vist forbedringer i patienters symptomer i forhold til placebo ved brug af Rexulti som kombinationsbehandling af svær depression og som monoterapi ved skizofreni.

- Mere end 4500 individer i fase 2 og fase 3 kliniske studier har fået Rexulti, og godkendelsen var understøttet af fire gennemførte placebo-kontrollerede kliniske fase 3-forsøg i de nu godkendte indikationer. To studier som tillægsbehandling til antidepressiva i svær depression og to studier inden for skizofreni, skriver Lundbeck.

Lundbeck har tidligere indikeret et topsalgspotentiale på over 5 mia. kr.

Lundbeck oplyser, at der er ca. 15 millioner voksne i USA med svær depression (MDD). Desuden er der 2,4 mio. voksne med skizofreni, der stadig har problemer med at finde effektive behandlinger.