Lundbeck bliver udfordret af bioteknotering i USA

Den største børsnotering inden for biotek i 20 år i USA betyder en genoplivning af konkurrencen mod Lundbeck omkring udvikling af midler inden for alzheimers.

Foto: Torkil Adsersen. Lundbeck har hovedsæde i Valby, København.
Læs mere
Fold sammen

Den største børsnotering inden for biotek i 20 år i USA betyder en genoplivning af konkurrencen mod Lundbeck omkring udvikling af midler inden for alzheimers. Noteringen vækker bekymring om en potentiel biotekboble, mener analytiker.

Det skriver Børsen.

Lundbeck udfordres nu af Axovant Sciences, der kom på børsen i USA i sidste uge. Selskabet har kun ét lægemiddel, der er købt af Glaxosmithkline (GSK) i december.

Axovants middel har samme effekt som et middel, Lundbeck arbejder på, og Axovants køb fra GSK genopliver dermed konkurrencen. Dog har Lundbeck et forspring, da det er længere fremme med udviklingen.

Efter to dage med turbulent handel lander Axovant Sciences' værdi på 14,2 mia. kr., hvilket er halvdelen af Lundbecks værdi på børsen i København.

Kurshoppene på førstedagen og det, at noteringen er den største inden for biotek i 20 år, sætter gang i frygten for en biotekboble i USA. Analytiker mener, man skal være påpasselig med at forvente store gevinster fra Lundbeck-aktien.

 

»Jeg tror mere, at der er tale om, at Axovant er overvurderet, end at Lundbeck er undervurderet. I betragtning af den risiko, der er forbundet med udviklingen af alzheimersmidler, synes jeg, at man skal være påpasselige med at tillægge disse produkter for høj værdi«, mener Peter Hugreffe, der er medicinalanalytiker i SEB Enskilda.