Stærkt salg i Europa og USA giver Chemometec opjustering

Chemometec, der blandt andet laver udstyr til celletælling og celleanalyse, har haft godt gang i salget i USA og Europa, og det fører nu en opjustering med sig.

Foto: Liselotte Sabroe. CEO Michael Eising og vicebestyrelsesformand Martin Glensbjerg fra Chemometec.
Læs mere
Fold sammen

Chemometec formåede i tredje kvartal af selskabets forskudte regnskabsår 2014/2015 at løfte salget med 57 pct. til 17,7 mio. kr. Det var især en markant fremgang i salget af instrumenter, der steg med hele 86 pct., som var med til at trække fremgang, oplyser selskabet i en periodemeddelelse.

Samtidig er driftsresultatet, EBITDA, også bedre end ventet, skriver Chemometec, der dog ikke oplyser indtjeningen i kvartalet.

Fremgangen i salget og indtjeningen er dog større, end Chemometec selv havde regnet med, hvilket gør, at selskabet nu tør at hæve forventningerne til både omsætning og driftsindtjening for hele året, selvom der kun resterer tre måneder af regnskabsåret.

Chemometec venter nu en omsætning 59-61 mio. kr. og et driftsresultat (EBITDA) på 10-13 mio. kr. Tidligere forventede selskabet en omsætning på 51-55 mio. kr. og et driftsresultat (EBITDA) på 9-11 mio. kr.

Chemometec har nogle af verdens førende medicinalvirksomheder blandt sine kunder. Det gælder blandt andre Novo Nordisk, Lundbeck, Astrazeneca og Johnson & Johnson.