Her er topchefernes kvindelige rollemodeller

I anledning af 100-året for kvinders valgret har Berlingske Business spurgt nogle topledere, hvem de har som kvindelige inspirationskilder.

Læs mere
Fold sammen

»Vi er bedre tjent som et folk - mænd, kvinder og fællesskabet generelt - når kvinderne sidder med ved bordet som en del af beslutningsprocessen.« Sådan udtaler den amerikanske ambassadør Rufus Gifford, da han bliver spurgt ind til, hvilke kvindelige rollemodeller han har i sit liv. Hør mere om hans og nogle af de danske toplederes kvindelige inspirationskilder lige her.

Rufus Gifford, amerikansk ambassadør i Danmark, nævner som den allerførste inspirationskilde sin mor. Derudover peger han på Michelle Obama, Hillary Clinton, Sheryl Sandberg fra Facebook og Marissa Meyer fra Yahoo.

 

Lars Seier Christensen, direktør for Saxobank, nævner, at Saxobank er tæt på at have 40 % kvinder i deres bestyrelse. Og så understreger han bl.a., at »de der kvoter behøver man ikke. Man skal bare lede efter kvaliteten.«

 

Jesper Nygård, direktør for Realdania, har masser af inspirationskilder. Her nævner han bl.a. Christiana Figueres fra FN, men efterfølgende noterede han på Twitter, at han i samtalen havde glemt sit helt store kvindelige idol, nemlig Pippi Langstrømpe.

Fold sammen
Læs mere

 

Anne Steffensen, direktør for Dansk Rederiforening, sætter pris på nogle af de gode kvindelige chefer, som hun har haft, der har set potentialet i hende og hjulpet hende frem. Derudover peger hun på Hillary Clinton og Madeleine Albright som offentlige personer, der har gjort noget for verden.

 

Karsten Dybvad, direktør for DI, peger ligesom Rufus Gifford på sin mor som den allerførste kvindelige inspirationskilde. Derudover er han blevet inspireret af bl.a. Marianne Jelved, som han har arbejdet sammen med, samt Angela Merkel.

 

Allan Søgaard Larsen, direktør for Falck, har været meget inspireret af Grete Lundbeck, som overtog virksomheden Lundbeck efter sin mand. Stine Bosse nævner han også som en stærk operativ leder, og sidst men ikke mindst er Allan Søgaard Larsen blevet inspireret af digteren Tove Ditlevsen.