Lundbeck-formand har tid til at vente på rette topchef

Lundbecks bestyrelsesformand Håkon Björklund vil ikke sætte dato på, hvornår selskabet får en ny topchef. Det vigtigste er at finde den rette kandidat, siger han.

Foto: Søren Bidstrup. Lundbecks bestyrelsesformand Håkon Björklund tager det helt roligt, at der ikke er fundet en ny direktør. Det er ikke så afgørende hvornår, men langt vigtigere at vi finder den helt rigtige kandidat siger han til Berlingske.
Læs mere
Fold sammen

Det er endnu uvist, hvornår Lundbecks knap 5.700 medarbejdere kan sige god dag til en ny topchef.

Ifølge selskabets bestyrelsesformand Håkon Björklund, er headhunterne i fuld gang, men hvornår en ny topchef kan præsenteres, tør han ikke give et bud på.

«Vi søger meget aktivt med hjælp fra et headhunterfirma. Men jeg kan ikke sige noget om, hvornår den proces er afsluttet, og vi er klar med en ny adm. direktør for Lundbeck,« siger Håkon Björklund til Business.dk.

Stillingen som topchef i Lundbeck blev ledig 24. november 2014, da selskabets leder siden 2008, Ulf Wiinberg, måtte træde tilbage. Årsagen var, at han havde overtrådt interne regler om, fordi han ikke i tide havde informeret bestyrelsen om, at han havde fået foræret aktier i et nystartet britisk selskab tilbage i december 2013. Det skete først i oktober 2014, ifølge Ulf Wiinberg, fordi han havde glemt alt om aktierne.

En særlig skærpende omstændighed ved overtrædelsen af de interne regler var, at Lundbeck i foråret 2014 købte aktier i samme selskab, som udvikler big data-analyser til brug ved udvikling af nye lægemidler.

Da Ulf Wiinberg trådte tilbage, sagde Håkon Björklund, at han håbede at have en afsløser inden for tre måneder og senest i august 2015.

»Mit mål er stadig at have en afløser på plads senest i august, men det er ikke afgørende om det bliver august, oktober eller maj. Det afgørende er, at vi finder den helt rigtige kandidat til Lundbeck,« siger Håkon  Björklund.

Lundbeck offentliggjorde torsdag sit årsregnskab for 2014. Det viser et omsætningsfald på 12 pct. til 13,5 mia. kr., mens driftsindtægtende, EBIT, faldt fra 1,6 mia. i 2013 til blot 99  mio. i 2014.

Ser man alene på kerneforretningen, altså salg af lægemidler blev overskuddet på driften dog omkring 1,2 mia. kr.

Én af årsagerne til at EBIT landede lige under 100 mio. kr. er opkøbet af Chelsea Pharmaceuticals i 2014.