Lollands Banks regnskab præget af store nedskrivninger

Lollands Bank, der er i gang med at gennemføre en fusion med Vordingborg Bank, undgår med hjælp fra positive kursreguleringer et underskud for de første ni måneder af 2014, men resultatet faldt markant til et resultat før skat på 3,5 mio. kr. fra 22,5 mio. kr. i samme periode året før.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I de første ni måneder af året har Lollands Bank bogført nedskrivninger for 63,3 mio. kr., hvilket er mere en tre gange så meget som i samme periode sidste år, da de lå på 20,4 mio. kr. Niveauet kalder banken "utilfredsstillende højt."

- Nedskrivningerne fremkommer ved, at en række større engagementer relateret til Vordingborg-filialen har udviklet sig negativt i 2014 og derved givet anledning til forøgede nedskrivninger. Efter disse øgede nedskrivninger er det imidlertid forventningen, at der fremadrettet vil være nedskrivninger på et mere normalt niveau, forudsat krisen og handelssanktionerne med Rusland ikke bliver længerevarende, skriver banken i regnskabet.

Kursreguleringer påvirker derimod regnskabet positivt med 29,3 mio. kr. mod et positivt bidrag på 13,6 mio. kr. på den post i samme periode sidste år. Derudover er regnskabet belastet af engangsfusionsomkostninger på 6,2 mio. kr.

Lollands Bank fastholder forventningerne til hele året om en basisindtjening på cirka 60 mio. kr. Herfra skal trækkes engangsfusionsomkostninger på cirka 7 mio. kr., og banken venter herefter et resultat før nedskrivninger og kursreguleringer i niveauet cirka 53 mio. kr.

Lollands Bank fortæller endvidere, at det fra og med regnskabsåret 2015 venter en resultateffekt af foretagne omkostningsbesparelser samt synergieffekter i et niveau på cirka 20 mio. kr.