Fusion koster Lollands Bank nye store nedskrivninger

Lollands Bank fortsætter med at finde store nedskrivninger efter sammenlægningen med Vordingborg Bank, og det koster røde tal på bundlinjen i andet kvartal.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fusionen bidrager godt nok til øgede indtægter - de steg til 45,5 mio. kr. i kvartalet fra 26,7 mio. kr. i andet kvartal af 2013, før fusionen var gennemført.

Omkostningerne følger dog også med op og blev fordoblet til 31,2 mio. kr. fra 15,6 mio. kr.

Og nedskrivningerne var et særligt ømt punkt. Der blev nedskrevet for 26,6 mio. kr. på udlånsbogen, en stigning fra 25,3 mio. kr. i første kvartal, hvor Vordingborg Bank også skæmmede på den post, og langt højere end de 6-9 mio. kr., der blev nedskrevet hvert kvartal sidste år i Lollands Bank.

- En fornyet ekstraordinær gennemgang siden fusionen af bankens udlånsengagementer har desværre medført, at det har været nødvendigt at reservere væsentlige beløb til tab på disse engagementer, skriver Lollands Bank.

- Størstedelen af nedskrivningsbeløbet hidrører fra erhvervsengagementer overtaget fra fusionen med Vordingborg Bank.

Kursreguleringerne trak lidt op, men alt i alt havde banken et underskud på 4,2 mio. kr. før skat, så første halvår stort set går i nul.

Forventningerne til basisindtjeningen, som ventes omkring 60 mio. kr. i 2014, fastholdes. Desuden venter banken et "markant lavere" niveau for nedskrivninger i andet halvår.

Desuden fortsætter arbejdet med fusionen efter planen, angiver Lollands Bank, og det bør forbedre driftsresultatet med 15-20 mio. kr. i 2015.

Tabel for Lollands Bank for første halvår 2014: