Lisbeth Knudsen ny direktør i Mandag Morgen

Den tidligere koncernchef for Berlingske Media bliver 1. december ny direktør for Mandag Morgens danske aktiviteter.

Lisbeth Knudsen bliver fra 1. december ny direktør for Mandag Morgen. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Berlingske Medias tidligere koncernchef Lisbeth Knudsen når ikke at trille tommelfingre længe, efter at hun fratrådte i begyndelsen af oktober. Allerede 1. december er hun nemlig tilbage i mediebranchen som direktør for Mandag Morgens danske aktiviteter.

Ud over Ugebrevet Mandag Morgen drejer det sig om blandt andet analyser og konferencer gennem Mandag Morgen Velfærd, der fokuserer på fornyelse af velfærdssamfundet. Fremover skal de to dele samles i en virksomhed, Mandag Morgen Danmark med Lisbeth Knudsen

»Mandag Morgen repræsenterer noget originalt i mediebilledet, som jeg synes, det vil være spændende at være med til at sikre en stærk position, også i den digitale nutid og fremtid. Jeg har altid haft stor respekt for den vision og ambition, Erik Rasmussen har haft for Mandag Morgen. Virksomheden viser en alternativ vej både journalistisk og konceptmæssigt blandt medierne i Danmark. Det bør der være plads til. Vi skal skabe høj nytteværdi for både den private og offentlige sektors beslutningstagere. Det er interessant at arbejde med,« lyder det fra Lisbeth Knudsen i en pressemeddelelse.

En af den drevne direktørs nye opgaver bliver at implementere en ny digital platform og opbygge et videnscenter, der ifølge Mandag Morgen skal kombinere medie- og analysevirksomhed »med det formål at give samfundets beslutningstagere redskaber til en både hurtigere og dybere forståelse af morgendagens udfordringer og muligheder«.

»Jeg anser Lisbeth Knudsen som en af landets ubestridt mest kompetente medieledere, og med hendes dybe indsigt i de kræfter, der former morgendagens samfund, er hun skræddersyet til at løfte den opgave,« lyder det fra Mandag Morgens administrerende direktør og ansvarshavende chefredaktør, Erik Rasmussen, i pressemeddelelsen.

Derudover vil Lisbeth Knudsen sideløbende arbejde med bestyrelsesarbejde, fortæller hun i pressemeddelelsen:

»Jobbet vil samtidig efter min aftale med Mandag Morgen give mig mulighed for at realisere et personligt ønske om at kunne bidrage med mange års ledelseserfaring og alsidig viden om den digitale udvikling til et professionelt bestyrelsesarbejde i nogle spændende virksomheder og institutioner, som har stukket en føler ud, siden jeg forlod Berlingske Media for nogle uger siden.«

Mandag Morgen leverede et skuffende regnskab for 2014, men forventer overskud i år.