Lego-familie får 500 millioner for flysalg

Pengetanken Kirk Kapital, der er ejet af familien Kirk Johansen, har solgt store dele af sin flyflåde.

Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den Vejle-baserede gren af Lego-dynastiet, familien Kirk Johansen, har formået at tjene godt på en ganske uventet situation. Familiegrenens investeringsselskab, Kirk Kapital, har nemlig fået solgt hovedparten af de 39 ATR-72-fly, som det fik leveret tilbage før tid fra lejeren, flyselskabet American Airlines, der gik i betalingsstandsning i 2011.

Det skriver Børsen.


»Den disponering af 39 fly, der pludselig kom tilbage tidligere, end vi troede, har været klaret særdeles godt. Vi kom fornuftigt igennem den deal på trods af betalingsstandsningen,« siger Kirk Kapitals administrerende direktør, Bjarne Ammitzbøl, til avisen.

Af investeringsselskabets årsregnskab fremgår det, at Kirk Kapitals beholdning af fly er faldet fra 802 millioner kroner til 337 millioner kroner, og dermed er det lykkedes at få knap en halv milliard for frasalget. Det er dog ikke Kirk Kapital selv, der har stået for frasalget, men derimod den Billund-baserede forvalter, Nordic Aviation Capital. Her vil man dog ikke kommentere, hvad der har været anledning til det store frasalg.

Investeringsselskabet har eksisteret siden 2007, hvor det blev oprettet af Gunhild Kirk Johansen og hendes tre sønner. Driften af legetøjsgiganten Lego blev dengang overtaget af Guldhild Kirk Johansens bror Kjeld Kirk Johansen.