Lego-familie køber sig ind i Kompan

Kirk Kapital køber sig ind i den fynske fabrikant af legeredskaber, Kompan.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et par af Danmarks legetøjsfamilier rykker tættere sammen. Det familieejede investeringsselskab Kirk Kapial, som er forbundet til Lego-familien, har købt 25 procent af aktierne i Kompan, som er en af verdens førende producenter af udendørs legepladser og legeredskaber.

Sælgeren er pensionskoncernen PFA, oplyser Kompan i en pressemeddelelse.

»Med Kirk Kapital bibeholder vi set-up’et med en dedikeret, langsigtet og kapitalstærk aktionær, som deler vores strategiske mål for KOMPAN. Vi arbejder konstant på at styrke Kompans konkurrencekraft, så vi kan blive ved med at vokse ved at lancere nye innovative produkter, ved at vinde markedsandele i eksisterende markeder og ved at gå ind i nye markeder,« siger bestyrelsesformand Christian Dyvig fra Kompan iflge meddelelsen.

Direktør Bjarne Ammitzbøll fra Kirk Kapital siger ifølge meddelelsen, at baggrunden for investeringen er, at Kompan er en »veldrevet virksomhed med en stærk forretningsmodel og en veldokumenteret evne til at skabe vækst ved hele tiden at udvide grænserne for intelligent leg og læring.«

»Kompan matcher vores investeringsfokus perfekt, og virksomheden har et stort potentiale for at vokse. Det potentiale ser vi frem til at være med til at udfolde,« hedder det i meddelelsen.

Kompan havde i 2013 en omsætning på ca. 1,3 mia. kroner og et driftsresultat på 163 mio. kr.

Familien Dyvig forbliver uændret hovedaktionær med 59 pct., og de øvrige aktier ejes af adm. direktør Connie Astrup-Larsen, supply chain direktør Jesper Egelykke Jensen samt andre ledende medarbejdere.

Kirk Kapital er stiftet i 2007 af Gunhild Kirk Johansen, der er søster til Lego-ejeren Kjeld Kirk Kristiansen, og hendes tre sønner.