Kreditbanken rykker ved forventningerne efter større overskud

Trods et lille fald i indtægterne var der fremgang i overskuddet hos Kreditbanken i første halvår. Det voksende overskud får den sønderjyske bank til at præcisere sine forventninger i positiv retning.

Netto rente- og gebyrindtægterne landede på 77,4 mio. kr., hvor de for et år siden var på 78,3 mio. kr. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Netto rente- og gebyrindtægterne landede på 77,4 mio. kr., hvor de for et år siden var på 78,3 mio. kr.

»Forholdet skal ses i sammenhæng med, at banken i samme periode i et stærkt konkurrencepræget marked har øget sine udlån med 6 pct. Og det skal ses i sammenhæng med, at den aktuelle rentesituation - hånd i hånd med bankens forsigtige politik for placering af sin egen beholdning af værdipapirer - gør det vanskeligere for banken at forrente sit markante indlånsoverskud,« forklarer banken i regnskabet.

Til gengæld havde banken kursreguleringer, der steg til 5,5 mio. kr. mod 3,7 mio. kr. for et år siden.

Også nedskrivninger på udlån bidrog positivt i regnskabet, da posten faldt til 21,3 mio. kr. i forhold til 23,7 mio. kr. for et år siden. Det er fortsat pressede landbrugskunder, der står for den største andel af nedskrivningerne, fortæller Kreditbanken.

Overskuddet steg i perioden til 19,1 mio. kr. før skat mod 16,7 mio. kr. i første halvår af 2015, og derfor er banken mere end fortrøstningsfuld omkring sine forventninger til 2016.

»Banken vurderer at kunne realisere et resultat for hele 2016, som vil ligge i den øvre ende af det interval på 23-33 mio. kr. før skat, som banken har meldt ud som forventning til 2016,« skriver Kreditbanken.