Køkkenvirksomhed bag Svane Køkkenet offentliggør planer om børsnotering

Køkkenproducenten TCM Group, som bl.a. står bag Svane Køkkenet, er klar til at blive børnsoteret, oplyser selskabet til fondsbørsen.

Køkkenproducenten TCM Group, som bl.a. står bag Svane Køkkenet, er klar til at blive børnsoteret, oplyser selskabet til fondsbørsen.

»Den påtænkte børsnotering bliver en milepæl for TCM Group. Den vil skabe et stærkt udgangspunkt for vores fremtidige vækst i Danmark og resten af Skandinavien ved at øge selskabets synlighed, styrke vores brands og give os bedre muligheder for at tiltrække og fastholde nøglemedarbejdere. Vi glæder os meget til at invitere investorerne til at tage del i dette vigtige næste skridt i TCM Groups udvikling,« udtaler bestyrelsesformand Sanna Suvanto-Harsaae i en meddelelse.

Ved den planlagte børsnotering vil de eksisterende aktionærer sælge aktier, og selskabet vil ikke modtage provenu fra salget.

Normalt vil der går ca. to uger, før børsprospektet bliver sendt ud og derefter yderligere to-tre uger, før selskabet er noteret.

TCM Group er ejet af den svenske kapitalfond IK Investment, efter virksomheden i 2015 blev købt af den danske fond Axcel, der havde ejet den siden 2006. De senere år har virksomheden øget både omsætningen og rentabilitet – en udvikling som adm. direktør Ole Lund Andersen regner med vil forsætte.

»TCM Group har en meget stærk markedsposition, som bygger på vores fokus på innovation og på dansk designede og producerede køkkener af høj kvalitet til rimelige priser. Siden 2010 er vi vokset både organisk og ved opkøb. I den periode har vi forbedret vores lønsomhed væsentligt, og vi har klare planer for vores fortsatte vækst og en yderligere forbedring af lønsomheden,« udtaler han i meddelelsen.

Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet, mener, at kommende investorerne skal være forsigtige før de køber aktier i den nye køkkenvirksomhed. Han siger, at de blandt andet bør overveje hvor konjunkturfølsom virksomheden er og hvilken betydning et fald i boligpriserne vil få. Per Hansen mener også at TCM Groups planer om at vokse i Norge og Sverige kan blive en udfordring.

»Begge lande har haft en boligprisudvikling som har været endnu vildere end den danske og de seneste boligpristal tyder på en markant opbremsning og direkte nedgang i priserne,« skriver Per Hansen i en kommentar til den kommende børsnotering.

TCM Group skriver ikke hvor meget virksomheden kommer til at koste. Tidligere har kilder oplyst til Berlingske, at værdien kommer til at ligge omkring en mia. kr.

TCM Group er den tredjestørste køkkenproducent i Danmark. Svenske Nobia med kæderne Invita og HTH er størst med en samlet omsætning på 1,8 mia. kr. Kvik er nummer to med et salg på 1,2 mia. kr.