Køb en Tesla uden afgift inden nytår

Inden jul ventes Folketinget at vedtage et lovforslag, der vil gøre det markant dyrere at købe en elbil i Danmark allerede efter 1. januar.

Foto: HANNIBAL HANSCHKE

Men du kan stadig nå at spare registreringsafgiften og købe en elbil inden årsskiftet hos flere danske bilforhandlere - hvis du er hurtig.

Hos Tesla Danmark, der ser ud til at blive hårdest ramt af de nye bilafgifter, henviser man til den danske hjemmeside, hvor der i øjeblikket er 16 modeller at vælge imellem. Bilerne kan, ifølge Tesla, leveres inden nytår med danske nummerplader.

Dermed undgår du en ekstraregning på flere hundrede tusinde kroner til skattefar.

Det gælder også de dyre modeller, der kommer til at koste mere end 1,5 millioner kroner.

I november alene blev der solgt 465 Tesla'er i Danmark. Tesla-ejeren Thomas Bryld fik sin Tesla Model S 70D leveret den 30. november, men han var ellers forberedt på, at handlen ikke ville blive til noget.

- De var allerede på vej med et skib til Holland, da vi bestilte den, og derfor var der heller ikke helt frit valg med hensyn til farve, ekstraudstyr og den slags, fortæller Thomas Bryld.

Aftalen var, at handlen ville blive annulleret, hvis bilen ikke nåede frem inden nytår.

- Vi ville egentlig have ventet et par år med at købe, men da det lå fast, at prisen ville stige, besluttede vi os for at slå til, siger han.

BMW Danmark oplyser, at de har 11 af deres elektriske BMW i3-modeller stående klar til levering.

- Der er ved at være helt ryddet op, men hvis man skynder sig, kan man stadig nå at få en indregistreret bil, inden året er omme, siger Mette Lolholm fra BMW Danmark. BMW i3 stiger 26.000 kroner i pris næste måned.

Pressechef hos Mercedes-Benz Danmark bekræfter, at du stadig kan få den elektriske B-klasse til de nuværende 319.900 kroner i december. Efter nytår stiger den 362.907 kroner.

Men selvom der er minimum 26.000 kroner at spare på en elbil inden nytår, er det kun Teslas salgstal, der for alvor vil blive ramt af de nye afgifter, vurderer chefredaktør på Bilmagasinet, Mikkel Thomsager.

- Tesla får det svært i konkurrencen med de nye priser. Men de prisstigninger, der kommer på de mindre elbiler, er ikke større, end at de er til at overkomme. Samtidig er det trods alt stadig de færreste, der overvejer at købe en elbil frem for en tilsvarende benzinbil, siger Mikkel Thomsager.

Elbiler i tal:

  • I de første 11 måneder af 2015 blev der solgt 2700 elbiler mod 1561 samlet for hele sidste år.
  • Danske Bilimportører forventer, at regeringens lovforslag vil accelerere salget af elbiler i de kommende uger, hvorefter man kan forvente at se et fald i salget.
  • I november alene blev der solgt 465 Tesla'er i Danmark.

Kilde: De Danske Bilimportører