Minister: Tesla hamstrer nummerplader inden afgiftshop

Elbilproducenten Tesla forsøger tilsyneladende at få tilladelse til at købe 2.500 af sine egne biler og indregistrere dem, inden nye, stramme afgiftsregler træder i kraft. Finten kan koste statskassen et milliardbeløb, skriver TV2. Tesla afviser.

Foto: ROBYN BECK.
Læs mere
Fold sammen

Den amerikanske elbilproducen Tesla Motors er klar med modtræk til de vedtagne afgiftsstramninger, der vil ramme elbilmarkedet til nytår.

Tesla vil simpelthen købe 2.500 styk af sine egne biler og indregistrere dem inden 1. januar og på den måde opbygge sig et stort lager af biler, der kan sælges til den gamle pris. Det skriver TV 2.

Men finten vækker ikke begestring på Christiansborg. Specielt ikke hos skatteminister Karsten Lauritzen (V) som overfor TV-stationen estimerer, at Teslas køb af egne køretøjer vil udgøre et afgiftstab på rundtregnet en milliard kroner.

»Hvis der er tale om enkeltpersoner, der køber en Tesla, er der ingen problemer i det. Men hvis der er tale om, at man opbygger et lager med henblik på at kunne sælge i det nye år og omgå den delvise registreringsafgift, som en del af luksus-elbilerne får, så må vi gribe ind politisk,« siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

Skatteministeren har angiveligt orienteret skatteudvalget om udviklingen.

Teslas træk skal givetvis set i lyset af, at netop dens dyre luksusbiler bliver mere end hårdt ramt af afgiftsstigningerne til nytår. Bilproducenten har da også ved flere lejligheder luftet sin utilfredshed med regelændringerne.