KMDs fyringsrunde koster 109 jobs

Presset IT-leverandør fyrer lidt færre end oprindelig antaget.

KMDs nye topchef, Eva Berneke, tiltrådte i foråret og har nu skåret bemandingen i en af landets største IT-virksomheder ned. Arkivfoto: Thomas Lekfeldt Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

IT-leverandøren KMD, det tidligere Kommunedata, har tirsdag nedlagt 109 stillinger.

Ifølge Computerworld er de 66 stillinger egentlige opsigelser, mens 23 er fratrådt frivilligt. Derudover har 20 stillinger stået tomme. Halvdelen af opsigelserne er faldet i Ballerup og Herlev.

KMD meddelte i begyndelsen af august, at 120 stillinger skulle væk for at skabe en bedre økonomi i selskabet, der er presset af den hårdere konkurrence.

»Vi skal bygge nyt op i stedet for den forretning, der falder væk. Vi ser ikke en eksplosiv vækst fremover,« sagde den nye, administrerende direktør Eva Berneke til Berlingske i juli og slog fast, at det uvægerligt vil betyde færre ansatte i KMD.

»Du får heller ikke mig til at sige, at der ikke kommer fyringsrunder fremover. Men det er snarere en løbende tilpasning frem for en fyringsrunde hvert femte år,« sagde hun.

Stort dyk i overskuddet

Hun kom til KMD efter mange år i TDCs koncerndirektion, hvor hun har været vant til fyringsrunder.

KMDs 2013-resultat dykkede til et overskud på 64,4 millioner kroner mod 448,3 millioner i 2012. En stor, tidligere fyringsrunde af 275 medarbejdere kostede dyrt - små 210 millioner kroner.

KMD, der blev oprettet som Kommunedata i 1972, er stadig storleverandør af IT til de danske kommuner, selv om kommunerne solgte KMD i 2008. I efteråret 2012 blev KMD købt af den amerikanske kapitalfond Advent International, og siden har pensionsselskabet Sampension købt sig ind.

KMD havde ved årsskiftet lige under 3.000 ansatte.