Kineserne vil have dansk økomælk

Arla forventer, at der i de kommende år vil opstå et stort marked for økologiske mejerivarer i Kina.

Mælkekartoner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Arla forventer, at der i de kommende år vil opstå et stort marked for økologiske mejerivarer i Kina, og derfor satser mejerigiganten ifølge Jyllands-Posten på, at opbygge en stor eksport af økologiske produkter til det kommunistiske land.

I den seneste måned har en række repræsentanter fra de kinesiske økologimyndigheder besøgt 40 af Arlas økologiske andelshavere for at certificere de enkelte landbrugsbedrifter som leverandør til Kina. De 40 bedrifter kan levere op til 70 millioner liter mælk til Kina årligt, og Arla forventer sig meget af det kinesiske marked, siger koncerndirektør Tim Ørting Jørgensen fra Arla Foods.

- Økologi er i vækst i Kina. En række skandaler, der har involveret lokale fødevarer, har fået især de velhavende forbrugere i storbyerne til at interessere sig for fødevaresikkerhed og kvalitet. Mange kinesiske forældre vil betale en høj pris for sikre fødevarer til deres børn. I den sammenhæng står økologiske mejerivarer fra vesten som det ypperste produkt, fortæller han til Jyllands-Posten.

Arla begynder at sende langtidsholdbar økologisk mælk til Kina fra foråret 2013. Transporten skal foregå med skib.

BNB