Kendt butikscenter indvier ekstra etage til en halv milliard

Efter tre års byggerod indvier et af hovedstadens indkøbscentre torsdag en ekstra etage og 25 nye butikker.

Arkivfoto: De to centre vinder kategorierne for bedste shoppingcenter henholdsvis under og over 25.000 kvm. Men Waterfront i Hellerup er det flotteste center i Danmark, mener IPC, der uddeler priserne. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Torsdag kl. 10 klipper borgmester Jørgen Glenthøj (K) og skuespiller og tv-vært Christiane Schaumburg-­Müller O’Connor den røde snor over i Frederiksberg Centret, der officielt indvier en ekstra etage - og dermed bliver styrket i kampen om kunderne med Strøget, Rødovre Centrum, Spinderiet i Valby og det kommende Galleria-center i Vanløse.

»Ombygningen har kostet lidt over 500 millioner kroner. Vi indvier 10.000 kvadratmeter ekstra salgsareal med 25 nye butikker, og vi har fået 8.000 kvadratmeter ekstra parkering, så vi går fra 300 til 450 pladser,« siger ejendomschef Eva Handest fra Danica Pension, der ejer to tredjedele af indkøbscentret, mens Lægernes Pensionskasse har den sidste tredjedel.

Byggeriet har været en teknisk kompliceret affære over tre år, fordi centret har holdt åbent undervejs. I forvejen er pladsen trang, da centret ligger i tætbebygget område ved Falkoner Allé, klos op ad blandt andet Frederiksberg Metrostation, som i disse år er en stor byggeplads på grund af metrocityringen.

Frederiksberg Centret – der også kalder sig FRB.C Shopping – opfatter ikke selv nærliggende indkøbssteder som Rødovre Centrum og Spinderiet som hovedkonkurrenter; det er snarere Indre By og Strøget. Derfor glæder det Eva Handest, at de nye lejere omfatter flere mærker, som normalt foretrækker store strøggader, for eksempel Hennes & Mauritz-mærkerne & Other Stories og Cos samt Suite med flere eksklusive mærker og Tinderbox med designertøj til børn. Hun kan også glæde sig over, at den ekstra etage har været fuldt udlejet allerede et halvt år før åbningen som tidligere omtalt af Berlingske Business.

En del kunder i Frederiksberg Centret kommer dog fra nabobydelene, og her står tiden ikke stille for butikscentrene. Rødovre Centrum åbnede for halvandet år siden sin seneste udbygning med blandt andet biografcenter, og i Vanløse, endnu tættere på, overtog investeringsselskabet Solstra i december det strandede centerprojekt Galleria, som har stået halvfærdigt gennem et par år - det bliver nu gjort færdigt med åbning om et års tid.

Læs om - og se - nogle af Rødovre Centrums vilde vækstvisioner

Til gengæld lader en anden mulig lokal centerkonkurrent vente på sig. På Nordens Plads med højhuset Domus Vista overtog den rige købmandsfond KFI for et par år siden det hensygnende, lille center og fik grønt lys af byrådet til en større udbygning. De planer er dog skrinlagt, fordi kundeunderlaget alligevel næppe var stort nok, og KFI overvejer nu, om de få butikker skal omdannes til eksempelvis et center med fokus på boligindretning.

Danica Pension, der er hovedejer af Frederiksberg Centret, er samtidig landets største centerejer med 16 butikscentre, deriblandt Amager Centret, City 2 i Høje-Taastrup og Lyngby Storcenter. Men i efteråret satte Danica tre mindre centre til salg, fordi selskabet er bedst til at drive de større indkøbssteder. De tre butikscentre med til salg-skilt om halsen er Helsingør Bycenter, Hvidovre C og Ishøj Bycenter.

De øvrige større investorer er ejendomsselskabet Dades, Sten & Strøm, som ejer blandt andet Field's, og den tværnordiske fond NREP, som på få år har opbygget en portefølje med en god håndfuld centre, herunder Taastrup Torv-centret og det kommende milliardprojekt BIG i Herlev (tidligere kaldt DISA Shopping) med åbning til efteråret.