Kastrup er forsinket med ny terminal

Den kommende terminal specielt til lavprisselskaber i Kastrup Lufthavn åbner formentlig først i 2011. Hvem der skal bygge den såkaldte CPH SWIFT- terminal, er endnu ikke besluttet.

Foto: Nikolai Linares
Ferierejsende med europæiske lavprisfly må vente endnu mindst et år, inden de får deres egen strømlinede terminal i Kastrup Lufthavn.

Det stort anlagte byggeri af den 9000 m2 store terminal med tilnavnet, SWIFT er det største anlægsarbejde i lufthavnen de sidste ti år.

Oprindelig skulle byggeriet være påbegyndt i begyndelsen af dette år, og de første passagerer var planlagt til at flyve billigt og enkelt på sommerferie fra CPH SWIFT i sommeren 2010. Men den tidsplan er for længst skredet.

- Det er korrekt, at projektet er blevet forsinket i forhold til det planlagte. Vi ved endnu ikke, om Swift åbner i slutningen af 2010 eller i starten af 2011, bekræfter ejendomsdirektør Kristian Kongstad, Københavns Lufthavne A/S.

I løbet af den næste måned ventes entreprenøren til det 200 mio. kr. dyre projekt udpeget og først derefter kan lufthavnen vurdere, hvornår byggeriet står færdig.

Den nye terminal vil få seks gates med mulighed for senere at udvide med yderligere fem gates. Adgangen til Swift vil ske via en gangbro i 1.sals højde og passagerne skal gennem den nuværende Terminal 2 videre gennem den centrale sikkerhedskontrol og ud til selve terminalen. Her vil de skulle gå de sidste meter udendørs frem til en gammeldags trappe op til det ventende fly.

Årsagen er, at lavprisselskaberne vil minimerer alle muligheder for forsinkelser, og alle der flyver meget ved, at netop betjeningen af de elektriske gangbroer ud til flyene, ofte skaber forsinkelser.

I øjeblikket udgør lavprisruterne omkring 14 procent af den samlede flyvning på Kastrup.