Kasi-Jesper lurer på Brøndby-comeback

Brøndbys tidligere storsponsor og manden bag det hedengangne AG København, Jesper ’Kasi* Nielsen, fortæller til Jyllands-Posten, at hvis han vinder sin skattesag, vil han gå tilbage i dansk sport. Og så kan der meget vel blive tale om et comeback til Brøndby.

Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tilbage i 2007 var Brøndby en fodboldklub i dyb krise. Både på og uden for banen. Men der var håb om bedre tider, da Jesper Nielsen med sin firma Kasi Group tegnede en historisk stor sponsoraftale, der ville indbringe Brøndby et trecifret millionbeløb.

Det skulle være vendepunktet.

Men pengene blev forvaltet på afdankede spillere med for høje lønninger. Og det hele løb ud i vandet. Alt imens havde Kasi Jesper masser af succes med sit håndboldprojekt AG København.

Det hele blev der dog sat en stopper for, da Jesper Nielsen fik en skattesag på nakken. Engagementet i Brøndby havde længe været under afvikling, men i 2012 måtte AG København lukke og slukke, da Skat tilbageholdt hele formuen på et trecifret millionbeløb.

Nu falder der dog snart en afgørelse i sagen, som Skat har fået en del kritik for. Til december skal den afgøres i landsretten, og hvis det ender med en sejr i retten til Jesper Nielsen, kan man godt forvente at se ham tilbage i dansk sport.

»Jeg tror og håber, at skattesagen falder ud til min fordel, og hvis det sker, er jeg ganske sikker på, at jeg går ind i dansk sport igen. Jeg er begejstret for den eksponering, man opnår ved at være engageret i sportsklubber. Det er en billig platform i forhold til det kendskab, der kommer til ens virksomhed. Se bare på den eksponering, jeg fik ud af mit engagement i AG København og Brøndby,« siger han til Jyllands-Posten.

Jesper Nielsen har et godt forhold til Brøndbys bestyrelsesformand Jan Bech Andersen, der har skudt penge ind i hans smykkefirma Endless Jewelry. Han er derfor klar til at give tilbage.

»Jan har støttet Endless, og derfor vi jeg naturligvis gerne støtte hans Brøndby, så må vi se, om det skal være som sponsor eller aktionær. Kærlighed til Brøndby stopper jo sjældent, og det gør den heller ikke for mit vedkommende,« siger Jesper Nielsen.

Brøndby har i flere år haft 40 millioner kroner til gode hos Jesper Nielsen i forbindelse med afviklingen af den historiske sponsoraftale. Og det er endnu uvist, hvordan det ser ud med den sag. Til Jyllands-Posten skriver Brøndbys kommunikationschef, at klubben er i dialog med Kasi ApS.