Så mange millioner skylder Kasi-Jesper Brøndby

Den kommende voldgiftssag mellem Pandora og Kasi-Jesper bliver fulgt tæt af ledelsen i Brøndby IF, som mener at have tæt ved 45 mio. kroner i klemme hos smykkesælgeren fra Vestegnen.

Ledelsen hos Brøndby IF bekræfter, at den er i dialog med Jesper Nielsen om at få udbetalt tæt ved 45 mio. kroner, som smykkedirektøren ifølge foldboldklubben mangler at betale for historisk stort sponsorat i klubben. Fold sammen
Læs mere
Foto: Lars Rasborg

Ledelsen hos Brøndby IF bekræfter, at den er i dialog med Jesper Nielsen om at få udbetalt tæt ved 45 mio. kroner, som smykkedirektøren ifølge foldboldklubben mangler at betale for historisk stort sponsorat i klubben.

Brøndby var blevet stillet i udsigt, at den kunne få millionbeløbet, når Kasi ApS havde fået en stor earnout-betaling fra Pandora. Men pengene er aldrig blevet sendt fra Pandora til Kasi ApS, og det betyder, at Kasi-Jesper i dag har særdeles svært ved at betale millionerne til Brøndby.

»Vi er i dialog med Kasi ApS.« skriver Jesper Jørgensen, direktør i Brøndby IF, til Berlingske.

Har I fået hele eller dele af det omtalte beløb?

»Nej. Vi er i dialog med Kasi ApS. Herudover har vi ingen yderligere kommentarer,« skriver Brøndby-direktør Jesper Jørgensen, der ikke ønsker at oplyse, hvad dialogen med Jesper Nielsen mere konkret går ud på.

Jesper Nielsen bekræfter over for Berlingske, at det er korrekt, at Brøndby ikke har fået de penge, som fodboldklubben har gjort krav på. Han fortæller også, at det er korrekt, at de to parter i dag er i dialog med hinanden om en mulig løsning.

Ifølge et børsprospekt drejer det sig om i alt 44,4 mio. kroner, som Kasi Aps skulle have betalt for flere år siden. Det skyldige beløb er ifølge Brøndby IF en del af det sponsorat, som Kasi Aps tegnede med Brøndby IF i 2007. Sponsoratet var danmarkshistoriens største og forvandlede på kort tid Jesper Nielsen fra ukendt smykkesælger til landskendte »Kasi-Jesper«. Han brugte mediebevågenheden og indflydelsen flittigt til at blande sig i Brøndbys forretning og fodboldhold.

Dengang var Jesper Nielsen på vej frem i verden, og han skabte sin økonomiske succes ved at sælge Pandoras smykker i Tyskland. Siden gik flere ting galt for Nielsen, og han gennemlevede en økonomisk deroute i årene efter. Familiens håndboldklub AG København gik konkurs i 2012, og siden har Brøndby haft svært ved at få penge ud af familien.

Brøndby er ikke den eneste kreditor, der holder øje med Jesper Nielsen i dag. Ifølge seneste regnskab fra Kasi ApS er Skat den suverænt største kreditor. Skat jagter et trecifret millionbeløb, som myndigheden mener at have til gode. Ifølge Kasi-regnskaber har Skat givet Jesper Nielsen henstand til 1. juli 2015. Henstanden er nu blevet forlænget, oplyser Jesper Nielsen.

»Skat yder henstand så længe, at sagen kører. Det er en ren formalitet,« siger han.

LÆS PORTRÆTTET:

Skat har ikke ønsket at kommentere sagen. Jesper Nielsen fortæller, at han ønsker at komme for en dommer for at få afsluttet skattesagen én gang for alle. Han forsøger at genrejse sig med sit nye smykkefirma Endless, som i dag er registreret som hjemmehørende i Tyskland.