Brøndbys degraderede direktør behøver ikke at være nummer ét

Efter bare halvandet år som øverstbefalende i vestegnsklubben Brøndby, er Jesper Jørgensen blevet degraderet til finansdirektør. Men hovedpersonen selv er, efter eget udsagn, ikke mavesur.

Jesper Jørgensen, er nu ikke længere administrerende direktør, men finansdirektør i Brøndby IF. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er gået Jesper Jørgensen, som det er gået hans klub Brøndby IF - han er rykket ned.

Sidste sæson endte superligaklubben som nummer tre i tabellen efter samtlige 33 kampe. Efter seks spillerunder i denne sæson, har Brøndby kun indkasseret syv point, og er dermed rykket ned på en ottendeplads.

Så voldsom er derouten ikke for Jesper Jørgensen. Men han er rykket ned som nummer to. Efter bare halvanden år som adm. direktør, står der nu CFO, finansdirektør på visitkortet. I stedet bliver tidligere Illum-chef Søren Vadmand adm. direktør i Brøndby, oplyser klubben i forbindelse med fredagens regnskab for andet kvartal 2015.

Men det er ikke noget, der kan gøre Jesper Jørgensen hverken gul eller blå af misundelse, siger han i et interview til TV2 Finans.

»Om der kommer en person ind over, under eller ved siden af mig er ikke afgørende. Det afgørende er, om der kommer en person ind, der kan være med til at skubbe forretningen i den rigtige retning,« siger han fredag.

Selvom der altså er lidt knas med de sportslige tabeller, har Jesper Jørgensen dog været med til at bringe de økonomiske tabeller i en bedre forfatning. Siden andet kvartal 2014 er omsætningen øget med 30 procent til godt 37 millioner kroner. Det er en samlet fremgang i alle indtægter på 25 procent, heraf 37 procent på sponsorindtægter.

Men Vestegnsklubben er langt fra i mål endnu. Der er stadig udsigt til røde tal på bundlinjen for hele året. Forventningen lyder et underskud på mellem 15-25 millioner kroner. Det er dog en markant forbedring i forhold til sidste år, hvor underskuddet landede på over 150 millioner kroner.

»Det er ikke godt nok at lave et underskud. Men vi kommer fra et meget større underskud, og det tager tid at vende forretningen, « siger Jesper Jørgensen til TV2 Finans.

Brøndby IF lagde sidste sommer en ny plan Vision 2017, som blandt andet havde til mål at skabe økonomisk ligevægt i klubben i 2017. Indtil videre er den blevet fulgt. Men den skal altså nu acceleres ved hjælp af Søren Vadmans kommercielle tæft.

Hvordan hans afløser vil gøre det, vil Jesper Jørgensen dog ikke komme med et eksakt bud på.

»Det skal du spørge Søren om. Når han starter på tirsdag, vil han stå til rådighed for jer, og så får I rig lejlighed til at snakke med ham,« siger han til TV2 Finans.

Se hele interviewet med Jesper Jørgensen i indslaget her

Brøndby tjener penge på sponsorer: