Kammeradvokaten går ind på højprofileret område

Kammeradvokaten træder nu ind på et af de mest højprofilerede områder for de store advokatfirmaer, nemlig virksomhedsoverdragelser eller M&A, som det hedder i branchen. Kammeradvokaten har netop ansat en advokat fra Kromann Reumert, der skal stå i spidsen for styrkelsen af dette specialistteam.

Boris Frederiksen, partner og bestyrelsesformand i Kammeradvokaten. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang

Som Berlingske for nylig kunne fortælle, har Kammeradvokaten - efter mange år som statens advokat - besluttet også at gå efter kunder i det private erhvervsliv. Og nu står det klart, at et af de nye strategiske områder, som Kammeradvokaten vil gå efter, er markedet for virksomhedsoverdragelser.

»Det er et forretningsområde, vi har kigget på, og som vi har vurderet vil passe sammen med vores resterende forretning, og som i øvrigt også ser interessant ud i forhold til den satsning, vi har ved siden af det statslige. Og så kan det i nogle sammenhænge også passe med, hvad vi laver for staten,« siger Boris Frederiksen, partner og bestyrelsesformand i Kammeradvokaten.

Kammeradvokaten har netop hyret advokat Ronnie Kandler fra Kromann Reumert til at stå i spidsen for styrkelsen af firmaets specialistteam inden for virksomhedsoverdragelser. Ronnie Kandler er specialist i M&A og rådgiver bl.a. private equity-fonde, venturefonde, finansielle institutioner samt danske og internationale selskaber på området, og sammen med de øvrige partnere i Kammeradvokaten indenfor M&A og finansieringsret skal han altså være med at etablere dette nye forretningsområde.

Boris Frederiksen vil ikke sige noget om, hvor store ambitioner Kammeradvokaten har på dette område.

»Vi har ikke en ambition om, at der fra dag ét skal være præcist 10, 15 eller 20 i teamet, men det er et nyt forretningsområde, som følger af vores strategi,« siger Boris Frederiksen.

Kammeradvokaten har identificeret en række områder og kompetencer, som advokatfirmaet kan bringe i spil i forhold til private virksomheder - uden at komme i konflikt med staten, som stadig er advokatfirmaets største og vigtigste kunde. Det gælder særligt brancher, der er kraftigt reguleret som f.eks. ejendomme, bygge- og anlæg, forsynings- og finanssektoren samt IT, teknologi og tele.

Kammeradvokaten satsning på det private erhvervsliv sker efter, at Kammeradvokaten pr. 1. januar 2015 indgik en ny Kammeradvokatordning med staten, som betyder, at statslige myndigheder kan købe advokatydelser fra andre end Kammeradvokaten.

Kammeradvokaten har som led i sin nye satsning netop åbnet kontor i Aarhus.