Jyder slår københavnere i hurtig bolighandel

De københavnske lejlighedssælgere har kronede dage, men i tredje kvartal må de for en sjælden gangs skyld se sig overgået i en statistik om boligmarkedet.

Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Boligsiden Boliga har opgjort salgstiderne på boliger i tredje kvartal, og på lejlighedsmarkedet er det sælgerne i Risskov nord for Aarhus og Virum nord for København, der deler førstepladsen.

Begge steder er lejlighederne blevet solgt efter 54 dage i snit med Aarhus-forstaden Åbyhøj på tredjepladsen med et snit på 61 dage.

På hovedstadens boligmarked klemmer Brønshøj sig med en salgstid på 63 dage lige ind foran Nørrebro (65 dage) og Frederiksberg C og Østerbro (70 dage), mens sælgerne i Valby har måttet vente længst i kommunen med en salgstid på 89 dage i gennemsnit.

Aarhus-området rykker

Aarhus-postnumrene fylder også godt op i toppen af villalisten, hvor Brabrand og Aarhus V har været det henholdsvis andenhurtigste og fjerdehurtigste sted at sælge huse i tredje kvartal.

Topplaceringen indtages af Kastrup på Amager, hvor villaerne er blevet skudt af efter 67 dage i snit.

Valby og Vanløse hører også med i toppen af listen, hvor det første nordsjællandske postnummer er Hørsholm, som med en salgstid på 82 dage har været det sjettehurtigste postnummer at sælge sin villa i i juli, august og september.

Hussælgerne i Tommerup på Fyn har måttet vente længst tid på at få solgt boligen i tredje kvartal med 365 dage i snit, mens lejlighedsmarkedets langsommeste sælgere bor i Vejle, hvor det har taget 248 dage i snit.

Se hvor hurtigt boligerne er blevet solgt i dit postnummer:

Se villaer og rækkehuse her.

Se ejerlejligheder her.

*Boliga har kun medtaget postnumre, hvor der er solgt minimum 20 boliger i 3. kvartal 2014, og hvor annoncerne matcher et tidligere annonceudbud af boligen enten via en ejendomsmægler eller via Boliga Selvsalg.

Læs mere på Boliga.