Flyt til nabobyen og spar tusindvis af kroner

Hvis du går med tanker om at veksle dine dyre mursten til lidt flere af slagsen, behøver du ikke nødvendigvis at pille børnene ud af den lokale skole.

Foto: Mikkel Østergaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En ny analyse fra boligsiden Boliga viser, at du kan spare tusindvis af kroner på kvadratmeterprisen, hvis du blot flytter fra den dyreste til den billigste by inden for samme kommune.

I over halvdelen af undersøgelsens kommuner er der en besparelse mindst 30 procent ved at udskifte en villa i det dyreste postnummer med en villa i det billigste postnummer, og i 13 kommuner bliver prisen halveret.

Besparelse på 64 procent

Nogle af mest markante forskelle finder man i to af landets største kommuner, Aalborg og Aarhus.

I den centrale del af Aalborg må man således af med over 18.000 kr. for en kvadratmeter villa, mens man 25 kilometer mod øst i Hals slipper med ca. 6.500 kr. pr. kvadratmeter. En besparelse på 64 procent.

Stort set samme slagtilbud finder man i Aarhus Kommune, hvor det i snit har kostet 34.000 kr. at anskaffe sig en kvadratmeter hus i 2014, men hvor købere, der i stedet er gået på indkøb i Trige 12 kilometer længere væk, er sluppet med 12.500 kr. pr. kvadratmeter villa.

Hus til 322.000 kr. i snit

Ingen områder kommer dog i nærheden af Guldborgsund Kommune, når det kommer til forskelle på kvadratmeterpriserne internt.

Således er en kvadratmeter hus i Nykøbing Falster blevet handlet til ca. 7.200 kr. i snit det seneste år, mens man i Danmarks sydligste by, Gedser, kan skære 68 procent af prisen og nøjes med at betale 2.300 kr. i snit pr. kvadratmeter. Det svarer til, at et standardhus på 140 kvadratmeter koster beskedne 322.000 kr.

I det velpolstrede område nord for København, kan det også godt betale sig at orientere sig om prisniveauet, før man køber hus.

I Gentofte Kommune troner Klampenborg ifølge Boliga højest med en svimlende høj kvadratmeterpris på næsten 43.000 kr., mens naboerne i Gentofte er sluppet med 34.600 kr. pr. kvadratmeter, eller hvad der svarer til 19 procent mindre.

Halv pris i København

Foretrækker man at bo i lejlighed, er der også gode muligheder for at slippe billigere inden for samme kommune.

Den største forskel finder man i Slagelse Kommune, hvor det i 2014 har kostet godt og vel 4.400 kr. at købe en kvadratmeter lejlighed i Korsør, mens prisen 20 kilometer mod øst i Slagelse er landet på 11.728 kr. i år.

I Københavns Kommune slipper man med at betale halv pris, hvis man rykker fra København K til Brønshøj, hvor priserne er henholdsvis 36.300 kr. og 18.000 kr.

Se forskellen i boligpriserne i det dyreste og det billigste postnummer i din kommune

Se villaer og rækkehuse her.

Se ejerlejligheder her.

Læs mere på Boliga.dk.