Scientologi-kontorer bliver til boliger

Den omstridte sekt sælger City-ejendom, som omdannes til boliger, og har samtidig købt erhvervsbygning på Vestegnen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

New Era Publications, forlaget under Scientologi-religionen, har gennemført to storkøbenhavnske ejendomshandler og har flyttet sin administration fra Indre By til mere tidssvarende lokaler på Vestegnen.

I Glostrup, tæt ved New Eras store, internationale trykkeri, har forlaget overtaget en ejendom, som 3M-koncernen er flyttet fra til fordel for Ørestad.

Læs Berlingskes artikel om Scientologis store tys-tys-forlag i Glostrup

Samtidig har New Era for 68 millioner kroner solgt en 4.000 kvadratmeter stor ejendom i Store Kongensgade i det indre København. Ejendommen skal, efter nærmere forhandling med København Kommune, omdannes til lejligheder, og der er samtidig mulighed for at bygge i gården.

»Køberen er et mindre udviklingsselskab, som foreløbig ikke ønsker at stå frem,« siger Christoph Wiese, salgschef i erhvervsmæglerfirmaet Cubrix Property Advisors, som har formidlet de to handler.

Det kommende hamskifte fra kontorer til boliger følger en udbredt tendens i hovedstaden, som oplever stor tilflytning, men samtidig døjer med mange tomme erhvervslokaler efter finanskrisen.