Jutlander Bank når øvre ende af egne forventninger

Jutlander Bank leverede et resultat i 2015, der landede i den øvre ende af de senest offentliggjorte forventninger, der blev opjusteret i forbindelse med halvårsregnskabet.

Jutlander Bank, der blev skabt gennem en fusion af Sparekassen Himmerland og Sparekassen Hobro i 2014, lander et fint resultat i 2015. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er tale om en stor fremgang fra 2014, hvilket betegnes som "meget tilfredsstillende". Samtidig giver det anledning til, at udbyttet for året foreslås fordoblet til 5 kr. per aktie. Til næste år ventes imidlertid vigende indtjening.

- Bankens indtjening fra den primære drift udgør 332 mio. kr. og ligger dermed i det øverste niveau af de seneste udmeldte forventninger på 310-335 mio. kr. Den primære indtjening er steget med 52 mio. kr., eller 18,6 pct., i forhold til året før, hedder det i regnskabet.

Netto rente- og gebyrindtægterne steg til 796 mio. kr. fra 732 mio. kr. Tab og nedskrivninger på udlån faldt til 146 mio. kr. fra 261 mio. kr., og kursreguleringer bidrog positivt med 74 mio. kr. mod 69 mio. kr. sidste år.

På bundlinjen landede Jutlander Bank et overskud på 195 mio. kr. mod et plus på 22 mio. kr. i 2014.

Jutlander Bank venter tilbagegang i 2016 og en primær indtjening på 230-260 mio. kr.

- Banken forventer stort pres på den primære indtjening i 2016, idet bankens rentemarginal fortsat vil være under pres, der vil være lav indtjening på bankens overskudslikviditet, og der forventes ikke en konverteringsaktivitet som i 2015. Dertil kommer øgede omkostninger til primært IT-udvikling, begrunder banken.

Når det kommer til tab og nedskrivninger, er det ifølge Jutlander Bank ikke til at sige, hvad de med at blive.

- Bankens tab og nedskrivninger i 2016 vil blandt andet afhænge af udviklingen for bankens landbrugskunder, da tiderne for landbrugssektoren generelt er svære, skriver banken.