Jutlander Bank: Stor fremgang på gebyrsiden løfter indtjening

Jutlander Bank har haft travlt med lånekonverteringer og høj investeringsaktivitet i første halvdel af 2015, hvilket sammen med lavere nedskrivninger har været med til at sikre en pæn fremgang i resultaterne.

Jutlander Bank, der blev skabt gennem en fusion af Sparekassen Himmerland og Sparekassen Hobro i 2014, havde i første halvår en fremgang i gebyr- og provisionsindtægterne, der steg med 40 mio. kr. til 149,6 mio. kr. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jutlander Bank, der blev skabt gennem en fusion af Sparekassen Himmerland og Sparekassen Hobro i 2014, havde i første halvår en fremgang i gebyr- og provisionsindtægterne, der steg med 40 mio. kr. til 149,6 mio. kr.

Banken skriver i regnskabet, at fremgangen blandt andet skyldes fortsat høj aktivitet på bolig- og investeringsområdet. En del af fremgangen kan dog også tilskrives, at Jutlander Bank i starten af 2015 overtog 7000 kunder fra Østjysk Bank.

Derimod har renteindtægterne ligget stort set fladt i første halvår, hvor de faldt med 1 mio. kr. til 297 mio. kr., hvilket dermed følger tendensen fra mange af de andre bankregnskaber, der også har været påvirket af lave renter.

Den jyske bank kan derimod notere bedringer på nedskrivningssiden, der i første halvår lød på 96 mio. kr., hvilket var mere end 12 mio. kr. bedre end i den tilsvarende periode året før.

Indtjeningen blev også bedret i første halvår, da den primære indtjening steg til 189 mio. kr. fra 130 mio. kr. i samme periode året før, og den store fremgang får nu Jutlander Bank til at opjustere forventningerne til hele året.

Jutlander Bank venter nu en primær indtjening på 310-335 mio. kr. Tidligere ventede banken for 2015 en primær indtjening på 275-300 mio. kr.

Banken forventer fortsat, at tab og nedskrivninger vil ligge på et lavere niveau i 2015 end i 2014.