IT-guru: Fire skærme er fremtiden

Danskerne skal vænne sig til at have fire skærme i deres liv, mener IT-guruen Tim Frank Andersen, der har set på, hvordan vi bruger den nye teknologi.

IT-guruen Tim Frank Andersen Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»De fire skærme i mit liv.«

Sådan kan danskerne lige så godt begynde at tænke på fremtiden, for uanset hvor uoverskuelig den teknologiske udvikling tegner sig lige nu, vil der altid være fire skærme, som bliver samlingspunkterne i fremtiden.

Det mener i alle tilfælde den danske IT-guru Tim Frank Andersen, som via sit firma Brandzation holder øje med tendenser, mærker og livsstil.

En grim energisluger

Først kan man godt finde sækkevognen frem og sætte den stationære PC ud til storskrald (genbrug, naturligvis).

»Den stationære PC er stor, den larmer, den bruger megen energi, den er grim, den er ganske enkelt en uddøende race. Om ikke engang fem år vil stationære PCer være lige så sjældne som gamle fjernsyn med katoderør,« lyder hans spådom.

Underholdningscentralen

Til gengæld er der fire andre skærme, som vi fremover vil bruge megen tid foran.

»Først er der den tynde LCD-fladskærm i en størrelse på mellem 40 og 120 tommer. Den er hjemmets underholdningscentral. Det er her, man deler fælles oplevelser, og i stigende grad vil fladskærmsfjernsynene via IP-nettet blive koblet på Internet,« mener Tim Frank Andersen.

Bærbart TV

Skærm nummer to er den bærbare PCs.

»Den er på 14-17 tommer, måske lidt større, men så er den slæbbar. Den bærbare PC er den personlige underholdningscentral. Den erstatter den stationære PC, og efterhånden bliver den bærbare PC også et bærbart TV,« tror han.

Altid på farten

Den tredje skærm er noget mindre.

»De seneste 12-18 måneder har de små mini-PCer, eller netbooks, fået megen vind i sejlene. De har en skærm på blot 9-12 tommer. Her er fokus på mobilitet, lav vægt, lang batteritid, opkoblingsmuligheder overalt, GPS-satellitnavigation m.m. De er meget praktiske at have med på farten, så man overalt, hvor der er adgang til nettet, kan koble sig på,« siger Tim Frank Andersen.

Lommecomputer og fjernbetjening

Den fjerde og sidste skærm er, næppe overraskende, den mindste.

»Blot tre-fire tommer. Det er en bærbar lommecomputer og mobiltelefon i ét - altså en såkaldt smartphone som Sony Ericssons Xperia X1 og Aples iPhone. Ud over alt det almindelige kan man bruge den til at finde vej, den leverer mobil underholdning, og i fremtiden vil den sikkert også kunne fungere som fjernbetjening derhjemme,« mener IT-guruen.