IT-formand forlader sit job

Cecilia Bonefeld-Dahl går fra Ciber efter kun fem måneder.

Cecilia Bonefeld-Dahl fortsætter nu med sit eget selskab samt sine bestyrelsesposter efter at have forladt Ciber, der nedlægger Norden. Arkivfoto: Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Formanden for den danske brancheorganisation IT-Branchen, Cecilia Bonefeld-Dahl, har efter kun fem måneder forladt det amerikanskejede SAP-hus Ciber, hvor hun var nordisk direktør.

Det skyldes ifølge Computerworld, at Cibers ledelse har valgt at droppe Norden som region, og derfor fik Cecilia Bonefeld-Dahl tilbudt en anden stilling men valgte at sige nej.

For to måneder siden gik Henrik Rasmussen, som tidligere var europadirektør for SAP, som administrerende direktør i Ciber Danmark efter - som mange andre - at være landet i de problemer, som en dansk topchef har med frit at kunne træffe beslutninger i en stramt styret, amerikansk virksomhed. Her er landecheferne ofte, hvad nogen af dem selv har betegnet som »ledvogtere«, da alle beslutninger træffes oversøisk, og råderummet derfor bliver begrænset.

Cecilia Bonefeld-Dahl oplyser til Computerworld, at hun nu vil hellige sig sin egen virksomhed, GlobIT, og sine bestyrelsesposter.

Hun er 43 år og har siden marts 2014 været formand for IT-Branchen, hvis 320 medlemsvirksomheder tæller omkring 90 procent af den danske IT-verden. Hun har arbejdet i IT-verdenen siden 1990erne og kom til Ciber, der har omkring 550 medarbejdere i Norden, i februar 2015.