ISS-rival løfter overskuddet med størst vækst i USA

Den britiske servicekoncern Compass Group, der er konkurrent til ISS, har haft vækst over hele linjen det seneste år, hvor selskabet særligt har kunnet vise fremgang på det nordamerikanske marked.

Foto: Søren Bidstrup. Rengørings- og servicegiganten ISS kom onsdag 8. november 2017 med regnskab for tredje kvartal. (Foto: Søren Bidstrup/Scanpix 2017)
Læs mere
Fold sammen

Compass Group nåede i regnskabsåret, der sluttede ved udgangen af september, en omsætning på 22,9 mia. pund, hvilket svarer til en organisk vækst på 4 pct. i forhold til sidste år. Til sammenligning venter ISS en vækst på 2 pct. i år.

Det britiske selskab løftede driftsoverskuddet før finansposter, EBIT, med 5,6 pct. til 1,7 mia. pund, hvilket giver en overskudsgrad på 7,4 pct. - en forbedring fra 7,2 pct. året før.

Det er særligt det amerikanske marked, der er vokset, da den organiske vækst lyder på 7,1 pct. mod 1,6 pct. i Europa og 2,5 pct. i resten af verden.

- Compass Group havde endnu et fremragende år. Nordamerika leverede fremragende vækst, og det har - kombineret med en restrukturering af vores Offshore & Remote-business (service for offshoreindustrien, red.) betydet en marginforbedring på 0,2 pct.point, siger topchef Richard Cousins i en kommentar til regnskabet.

Compass Group giver ingen konkrete forventningerne til 2017/2018, men selskabet ser positivt på regnskabsåret og kan oplyse, at det regner med mest vækst og forbedring af marginerne i anden halvdel af året.

Samtidig fortæller selskabet, at pipelinen for nye kontrakter er lovende.

Compass Group-aktien falder 2,2 pct. oven på regnskabet.

/ritzau/FINANS