ISS får sin største kontrakt nogensinde

Danske ISS er løbet med sin største enkeltkontrakt nogensinde.

Danske ISS er løbet med sin største enkeltkontrakt nogensinde. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Den danske ejendomsservicekoncern ISS er løbet med sin største enkeltkontrakt nogensinde.

Selskabet skal stå for facility services for Deutsche Telekom i en periode på ti og et halvt år, hvilket vil involvere mere end 6000 ISS-ansatte ad gangen.

Kontrakten, der starter i juli 2019, får en værdi på omtrent 4 pct. af ISS' 2016-omsætning, når den er i fulde omdrejninger, oplyser ISS onsdag eftermiddag.

Det svarer til mere end 3 mia. kr. årligt eller 33 mia. kr. over hele kontraktens levetid og fordobler omsætningen i ISS Tyskland.

»Dette er den største kontrakt i ISS' historie, og vi er meget stolte af den tillid, Deutsche Telekom viser os med denne kontrakt. Det er et rigtig godt eksempel på et partnerskab fokuseret på fælles resultater, og hvor vi vil sikre en driftssikker og transparent servicelevering af høj kvalitet i tæt samarbejde med vores kunde,« udtaler ISS-topchef Jeff Gravenhorst i meddelelse.

ISS skal blandt andet stå for rengøring, ejendomsservice, teknisk vedligeholdelse og andre tjenester på mere end 9000 steder i Tyskland. Den gælder dels Deutsche Telekoms bygninger, men også antenner, master og andre tekniske installationer.

På trods af, at ISS først begynder at levere ydelserne i midten af 2019, indregner selskabet en del omkostninger til omstilling og opskalering allerede i regnskabet for fjerde kvartal af 2017.

Ordren, hvor ISS skal levere tjenester for 33 mia. kr. fra 2019 til 2029, er nemlig et bevis på, at selskabets strategi fungerer, vurderer analytiker Michael Friis Jørgensen fra Alm. Brand Markets.

»Det er i særdeleshed med til at bekræfte selskabets strategi om at vinde globale storkunder, og at det virker for dem i dette marked. Det understreger, at de følger en rigtig forretningsmodel,« siger Michael Friis Jørgensen til Ritzau Finans som reaktion på aftalen.

Aftalen er flere gange større end ISS' næststørste, og som understregning af vigtigheden afholder selskabet onsdag eftermiddag en telekonference for at fortælle mere.

»Det er første gang, at de gør det for en enkeltaftale,« bemærker Michael Friis Jørgensen.

ISS har knap en halv mio. ansatte, og alene Telekom-aftalen kommer til at beskæftige mere end 6000 mennesker i Tyskland, når den er i fulde omdrejninger. Den svarer samtidig til omkring 4 pct. af 2016-omsætningen.

»En normal kundeaftale fylder næsten ingenting ud af ISS' omsætning, så det her er virkelig markant,« siger Michael Friis Jørgensen.

ISS-aktien stiger efterfølgende med mere end 5 kr. per aktie, eller knap 2 pct., og koster 264,70 kr.