iPad udfordret af billig Kindle

Amazon afslørede onsdag fire nye Kindles. Tre nye E-ink læsere til lavpris og en billig tavle-PC. Måske en iPad-killer.

Foto: JUSTIN LANE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Internetgiganten Amazon begejstrede onsdag publikum ved en stor event i New York, da de  lancerede hele fire nye Kindles og sætter ind med en solid priskrig. En imponerende tavlecomputer kom på bordet og hele tre nye E-ink læsere i billigudgaver fik tilhørerne til at brøle, og konkurrenten Barnes & Nobles aktier til at falde adskillige procent.

Lanceringen af Amazons egen tavle-PC har været længe ventet. Med sloganet »From Kindle, Fire is born«, præsenterede internethandlen deres version af Apples iPad.

Amazon har døbt den Kindle Fire. Den lille enhed har 7” farveskærm med multitouch og adgang til film, magasiner, aviser og en ny browser kaldet »Silk«, som har direkte adgang til din Amazon-konto. 


Man får selvfølgelig også gang til bøger. Millioner af dem. Prisen er salgsargumentet. 199 dollar er maskinen sat til salg for. Den kan købes 15. november, men forudbestilles allerede nu.

Mens Kindle Fire ventes at ændre hele den igangværende krig på tavlecomputermarkedet, var der også stor opmærksomhed om tre andre lanceringer. Nemlig de billigere Kindle e-læsere, som bogorme verden over elsker for deres klare display og det faktum, at de næsten kan holde en måned uden at blive ladet op. Her er priserne også i bund.

Kindle Touch sælges for 99 dollar (540 kr.) og i en 3G-version for 149 dollar (815 kr.)

Den allerbilligste, der blot hedder Kindle og er uden touchdisplay, koster bare 79 dollar (430 kr.) – eller bare lidt mere end en hardback fra din lokale boghandler. Den kan købes nu.

En iPad-killer?

De fleste tavlecomputere ligger i et prisleje på 4.000-5.000 kroner, hvilket efterhånden er en del over en traditionel, solid bærbar PC. Derfor skuffede CEO Jeff Bezos heller ikke entusiasterne under præsentationen i går. Kindle Fire ser ud til sagtens at kunne stå distancen mod BlackBerrys Playbook og Google Android-tablets fra bl.a. Samsung. Og sat direkte over for Barnes & Nobles farve-tablet Nook Color ser Kindle Fire også ud til at blive en favorit. Den koster 249 dollar (1.360 kr.).

Den lave pris på Kindle Fire betyder dog også, at den lille 7” ikke er spækket med det state-of-the art isenkram, som findes i andre og dyrere tablets.

Den har en dual-core processor og mangler som nævnt både kamera, mikrofon og 3G-adgang, men ser alligevel ud til at indeholde alt, hvad man har behov for, hvis man vil se film, høre musik, læse og streame fra Amazons cloud-tjenester.

Den er måske ikke en iPad-killer, men den er en billig vej til masser af tjenester for et publikum, der ikke vil betale op mod 4.000 kroner. Eller som en bruger skrev på Twitter:

»Du kan få en af alle udgaver hos Amazon for samme pris som en iPad«.

Se TV: Amazons Fire varmer op under tablet-krigen