Ingeniør-formand: Vi er blevet klogere

En to timer lang kammeratlig samtale. Det er nok til, at formanden for Ingeniørforeningen, Lars Bytoft, nu stoler på DONGs forsikringer om, at der ikke var lusk med i spillet, da energikæmpen skulle have tilladelse til at opføre et kulkraftværk i Tyskland.

Ingeniørforeningens formand Lars Bytoft er nu overbevist om, at der ikke har været tale om korruptionslignende tilstande, da DONG skulle søge om tilladelse ved tyske myndigheder til at bygge et nyt kulkraftværk i byen Griefswald. Det siger han til Business.dk, efter han torsdag i to timer sad i møde med DONG-chefen Anders Eldrup.

"Jeg har fået forelagt nye oplysninger, der giver mig tryghed i forhold til de tidligere udlægninger af sagen. Jeg er blevet klogere," siger Lars Bytoft uden dog specifikt at ville komme ind på de enkelte informationer, der kom frem på mødet.

Han siger dog, at der ikke kun er tale om informationer om DONGs generelle kodeks for, hvordan selskabet skal opføre sig, når det vil ind på et marked, men at der også er tale om informationer om den aktuelle sag.

Han afviser dog, at han dermed blåstempler hele affæren. En affære, hvor Bytoft tidligere på ugen til DR sagde, at sagen "lignede" bestikkelse af den slags, som man har set i Irak. Og hvor DONG svarede igen med af sætte jurister til at kigge på sagen.

"Dermed er det ikke sagt, at vi er enige om alle ting i denne sag. Blandt andet har jeg undret mig over, at der er gået flere dage, inden DONG meldte ud, at det ville iværksætte en intern undersøgelse af sagen," siger han og tilføjer:

"Men nu er jeg så blevet forsikret om, at DONG har nogle helt klare regler på området, og at de samme regler er blevet specificeret for medarbejderne."