Dong-boss mødes med kritiker om bestikkelses-udtalelse

Dong Energys adm. direktør Anders Eldrup skal mødes med formanden for Ingeniørforeningen i Danmark, IDA, Lars Bytoft, som på DR1 har udtalt, at Dong Energys metoder i forbindelse med tilladelse til opførelsen af et kulkraftværk i Tyskland "ligner bestikkelse". Det skriver borsen.dk

Lars Bytoft skal på mødet i næste uge uddybe baggrunden for hans udtalelser om bestikkelse fra energiselskabets side.

"Vi synes, at det er en meget alvorlig anklage, som vi helt naturligt gerne vil have en forklaring på. Vi vil gerne høre, hvilke oplysninger, han ligger inde med, for at kunne sige den slags," siger Louise Münter, pressechef i Dong Energy, til borsen.dk.

Lars Bytoft har ikke ønsket at uddybe, hvad han baserer sine udtalelser på, men henviser til den pågældende tyske kommunes borgmesters udtalelser om bestikkelse i samme tv-udsendelse.

"Jeg er blevet foreholdt nogle oplysninger fra den ene og den anden side af. Det ligner metoder, som jeg ikke troede, at danske firmaer var i nærheden af at bruge," siger han til borsen.dk og tilføjer, at han er sig sine udtalelser i tv-udsendelsen meget bevidst.

Bestikkelsessagen har fået Dong Energy til at iværksætte en intern undersøgelse foretaget af en ekstern advokat. Samtidig har de tyske myndigheder påbegyndt en undersøgelse af sagen, dog uden at have kontaktet Dong endnu.