Hul i ordrebogen hos FLSmidth

Ordreindgangen falder 15 procent hos industrivirksomheden FLSmidth i 2014 og trods en omsætning, der er højere end ventet, skuffer resultatet.

Foto: Nils Meilvang.
Læs mere
Fold sammen

Bunden af industrikonjunkturen er nået, men der er lang vej op for FLSmidth, som skuffer på ordreindgang og driftsresultat før af- og nedskrivninger.

Det viser selskabets årsregnskab for 2014, som er offentliggjort torsdag middag.

Både ordreindgang- og beholdning falder 15 procent.

Særligt ordreindgangen skuffer forventningerne ved at være næsten en milliard kroner svagere end ventet. Også i fjerde kvartal er der langt færre ordrer end markedet havde forventet. FLSmidth er blandt andet ramt af »den globale usikkerhed.«

Der er kommet nye ordrer for 3,8 milliarder kroner i fjerde kvartal, men markedet havde regnet med 4,6 milliarder kroner.

Sydbank beskriver ordreindgangen som »historisk ringe,« skriver Ritzau Finans.

FLSmidth-aktien falder mere end fire procent efter offentliggørelsen.

Årets resultatet er på 813 millioner kroner inkl. resultatet af ikke fortsættende aktiviteter, hvilket er markant bedre end katastrofeåret 2013, hvor FLSmidths bundlinje hed minus 784 millioner kroner.

»Vi leverer solidt 2014 resultat i et udfordrende marked. Vi forøgede vores overskud med mere end 1,5 mia. kr. og skabte et stærkt cash flow. Vores mellem- og langsigtede forventninger til markedet er gode, og vi bruger tiden nu i bunden af industrikonjunkturen til at trimme og positionere FLSmidth til det kommende opsving. Sidst men ikke mindst, er vi godt forberedte til et udfordrende 2015, hvor vi forventer at forbedre vores markedsposition,« siger administrerende koncernchef Thomas Schulz i en kommentar til regnskabet.

På trods af de forstemmende resultater indstiller bestyrelsen til generalforsamlingen, at der udbetales udbytte på ni kroner per aktie, hvilket svarer til en udbytteprocent på 3,3. Sidste år udbetalte FLSmidht to kroner per aktie svarende til en udbytteprocent på 0,7.