HTC nu mere værd end Nokia

Finsk mobilgigant rykker nu ned på fjerdepladsen efter aftalen med Microsoft.

HTCs første tavlecomputer, Flyer, vil formodentlig sikre et endnu større salg i dette kvartal. Arkivfoto: Albert Gea, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den succesrige, taiwanesiske mobilproducent HTC har nu overhalet den finske mobilgigant Nokia målt på markedsværdi.

HTC er dermed verdens tredjehøjest værdisatte mobilselskab efter Apple og Samsung. HTCs opskrift på succes skyldes især brugen af Googles styresystem Android, som på rekordtid har vendt op og ned på det etablerede mobilmarked.

Endnu større overskud

HTC har næsten tredoblet sin omsætning i første kvartal, og salget af telefoner er næsten fordoblet i forhold til sidste år. Forventningerne er, at overskuddet bliver endnu større i indeværende kvartal, hvor HTCs første tavlecomputer, Flyer, kommer på markedet. Den blev afsløret 15. februar på verdens største mobilmesse, Mobile World Congress, i Barcelona og skal tage kampen op med blandt andre Apples iPad og Samsungs Galaxy Tab.

Omkring 8,5 millioner HTC-telefoner ventes afskibet i april-juni. Det er over dobbelt så mange som for et år siden og det næsthøjeste nogen sinde sinde et forrygende julesalg på 9,1 millioner telefoner.

HTC-aktien er på et år blevet næsten tre gange mere værd. 6. april overhalede HTC så Nokia i markedsværdi.

Nokia-aktien styrtdykket

Nokia-aktien er styrtdykket, siden mobilgiganten i februar indgik et omstridt tvangsægteskab med IT-giganten Microsoft, hvorefter Nokia opgiver sit eget styresystem Symbian og i stedet anvender Windows Phone.

Nokia har i nogle år været hårdt presset af først Apples, siden Googles frembrusen på mobilmarkedet, og Microsoft har - hidtil med meget lidt held - forsøgt at gentage den massive tilstedeværelse, som kendes fra PC-verdenen.

Endnu et kreditvurderingsselskab, Moody's, sænkede i sidste uge Nokias vurdering som følge af Microsoft-aftalen. Nokia rykkede fra en A2-vurdering til en A3-vurdering, ligesom vurderingen af den kortfristede gæld faldt et trin fra Prime-1 til Prime-2.

Moody's begrunder nedjusteringen med, at Nokia står svækket på sine kerneområder.