iPad-konkurrenter udløser ingen priskrig

De nye tavlecomputere bliver endnu dyrere end forgængerne. Teleselskaberne håbede at sparke et nyt marked i gang.

Foto: ROBERT GALBRAITH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Glem alt om, at et væld af nye tavlecomputere i de kommende måneder vil betyde lavere priser.

Tværtimod agter konkurrenterne til Apples iPad at lægge sig i den absolut høje ende af prisskiltene. LG, Samsung, Research In Motion (dem med Blackberry) og HTC kommer alle med tavle-PCer.

LGs Optimus Pad med 3D-kamera og 3D-visning uden briller står til en salgspris på hele 7.350 kroner, og HTCs Flyer, som også får en skrivepen, er ifølge administrerende direktør for HTC Nordic, Peter Frølund, tiltænkt at være målrettet den dyrere ende af markedet og dermed ikke et masseprodukt. Priserne på Motorolas Xoom, Blackberrys PlayBook og Samsungs nye Galaxy Tab 10.1 ventes også at ligge højt, og dermed begrænses udbredelsen, mener fagfolk.

Dermed skal teleselskaberne give solide tilskud for at få tavle-PCerne udbredt, hvad de gerne vil have, i forventning om at de vil skabe god datatrafik på mobilnettene og – i kraft af skærmstørrelsen – navnlig på de nye supermobilnet, 4G-/LTE-nettene, som nu bygges op og får langt højere datahastighed.

»Jeg tror, at tavle-PCen lægger sig mellem PCen og smartphonen. Jeg håber, at der kommer gode tavle-PCer med 4G-forbindelse. Det vil være godt,« siger Håkan Dahlström, direktør for hele mobilforretningen i Nordens største teleselskab, Telia.

Danske TDC glæder sig til et bredere udbud.

»Der bliver flere og flere seriøse tavle-PC-producenter, og kvaliteten vokser. TDC vil tage flere mærker hjem, så der kommer konkurrence i et bredt felt. Tavle-PCer vil fortsat være en niche, men den vil vokse, og de vil kile sig ind mellem telefoner og computere. I andet halvår af 2011 vil jeg tro, at vi har et bredt udvalg. Tavle-PCer er for teleselskaberne en interessant udvikling, der skal understøttes,« siger TDCs nye mobildirektør, Johan Kirstein Brammer.

Også Telenors nordiske mobildirektør, Kristin Skogen Lund, kalder det »fint med nye tavlecomputere – og fra flere leverandører«.