Her er den første danske e-bogs-læser

Gyldendal sælger danske e-bøger. Med DRM.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

   
Så er e-bogs-tiden også nået til Danmark.

Forlaget Gyldendal begynder i dag at sælge e-bøger og sin egen e-bogs-læser, Cybook Opus, i webbutikken G.dk.

Cybook Opus er dog ikke Gyldendals egen opfindelse. E-bogs-læseren så dagens lys sidste år, og er produceret af franske Bookeen.

Skærmen er 5 tommer. Hukommelsen er på 1 GB men den kan udvides via hukommelseskort. Styresystemet er baseret på Linux. Og læseren har usb-forbindelse. Den sælges i øjeblikket til en kampagnepris på 2.000 kroner.

Cybook Opus anvender den udbredte E-ink-teknologi, der er meget strømbesparende. Det skulle give en batteritid på to til tre uger - svarende til cirka 8.000 sidevisninger.

Når man køber e-læseren hos Gyldendal har den seks danske eller udenlandske bestsellere installeret sammen med 11 engelske klassikere. For eksempel Moby Dick og Alice i Eventyrland. Efterfølgende er det så meningen, at man skal købe bøger i Gyldendals e-bogs-butik.

Butikken er dog stadig fuldstændig tom. Først om 14 dage er Gyldendals klar til at sælge elektroniske bøger Til den tid vil der være 1.000 enheder at vælge mellem. Inden årets udgang skal udvalget op på 2.000 titler, lover Gyldendal. Gyldendal vil også forsøge at sælge andre forlags bøger via G.dk. En elektronisk bog kommer cirka til at koste 80 procent af prisen på en traditionel papirbog.

E-bøger fra Gyldendal er låst med DRM. Men Cybook Opus kan også læse almindelige pdf- og txt-dokumenter.