Her er de ti bedst sælgende medicinalprodukter i verden

Medicinalprodukter mod de to folkesygdomme kræft og diabetes lå øverst på salgslisterne i 2014. Udgifterne til de to sygdomme vil fortsætte med at stige, vurderer analytiker.

Hos Sydbank er medicinalanalytiker Søren Løntoft Hansen ikke i tvivl om, at udgifterne til de to sygdomme vil fortsætte med at stige de kommende år. Fold sammen
Læs mere
Foto: SAJJAD HUSSAIN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I en opgørelse over det samlede salg af de globale medicinalselskabers blockbuster-produkter lander behandling mod kræft allerøverst.

I 2014 nåede de ti bedst sælgende kræftmidler op på en samlet omsætning på over 250 mia. kr. På andenpladsen kommer medicinpræparater mod diabetes, hvor de toneangivende produkter samlet set solgte for knap 177 mia. kr.

Studier viser, at patienter med diabetes har markant større risiko for at blive ramt af forskellige former for kræft. Der er dog ikke blevet påvist et biologisk link mellem de to sygdomme.

Hos Sydbank er medicinalanalytiker Søren Løntoft Hansen ikke i tvivl om, at udgifterne til de to sygdomme vil fortsætte med at stige de kommende år.

»Det er nogle folkesygdomme, som rammer især den store generation af ældre, som vi ser i de her år. Og derfor vil vi se flere tilfælde af både diabetes og kræft. Det vil helt sikkert være en trend, der fortsætter, « siger Søren Lønftoft Hansen.

Han peger samtidig på, at især kræftmedicin år for år bliver dyrere og dyrere.

»Vi har specielt, når det gælder kræft set meget, meget dyre behandlinger komme på markedet.  Det skyldes, at midler inden for kræft kan være knyttet til en mere snæver patientpopulation. Derudover er det blevet dyrere at udvikle lægemidler, mens kravene til studierne er blevet mere strenge, « siger Søren Løntoft Hansen.

Har du lyst til at dykke endnu dybere ned i Berlingske Researchs kortlægning af den globale medicinalbranche og selv drage på opdagelse i den store talskov, så klik her. På grund af det store datamateriale får du den bedste brugeroplevelse, hvis du anvender enten iPad eller desktop.