Levermedicin vil snuppe salgsrekorden

Medicin til behandling af kræft og diabetes sælger mest som gruppe, men kigger man på de enkelte produkter, er det præparater mod gigt og leverbetændelse, der topper.

Den primære årsag til, at omsætningen på Gileads levermedicin tordner i vejret, er, at det er afsindigt dyrt at blive behandlet med, forklarer Nordeas chefrådgiver, Michael Borre. Fold sammen
Læs mere
Foto: Lars Helsinghof Bæk
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med et samlet salg på hele 70,5 mia. kr. topper gigtmidlet Humira listen over de største medicinske sællerter i 2014.

Den placering bliver dog så godt som umulig at holde, da levermedicinen Sovaldi fra ranglistens andenplads med stor sandsynlighed vil stryge helt til tops i 2015-udgaven. Det er det amerikanske selskab Gilead Sciences, der har gjort det til en guldrandet forretning at sælge medicin mod den smitsomme leversygdom hepatitis C.

Den primære årsag til, at omsætningen på Gileads levermedicin tordner i vejret, er, at det er afsindigt dyrt at blive behandlet med, forklarer Nordeas chefrådgiver, Michael Borre.

»Det er et rigtig, rigtig dyrt lægemiddel. Det koster omkring 500.000 kr. for en behandling. Medikamentet bruges til at behandle type C leverbetændelse, som faktisk ikke er et ret stort sygdomsområde, men hvis vi tager de globale briller på, så taler vi altså stadigvæk om, at det er et trecifret millionantal, der lider af sygdommen,« siger Michael Borre.

Gilead fik sit middel på markedet i december 2013 og mere end fordoblede sin omsætning i 2014. Siden har Gilead lavet en videreudvikling af Sovaldi, der under navnet Harvoni nu har overtaget førerpositionen fra sin forgænger.Gilead Sciences aktiekurs er over de seneste fem år steget med over 220 pct.