Her er de bedste apps til skiferien

Der findes i hundredvis af apps til skiferien, og det kan være svært at finde ud af, hvad der er bedst. To eksperter giver deres bedste bud.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Michael Jensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danskere i tusindvis pakker i de næste par måneder kufferten med lange underbukser, hue, handsker og meget mere udstyr.

Med andre ord er skiferiesæsonen i gang.

Det kan dog være en god idé ikke kun at lægge ting i kufferten, men også at lægge apps på sin telefon inden afgangen mod Alperne eller de svenske og norske fjelde.

»Mange de af de apps, der findes, er rigtig gode at bruge. Men ofte er det egentlig inden skiferien, de er bedst,« siger skiekspert hos skisport.dk, Claus Loft Madsen.

Nederst i artiklen kan du læse Claus Loft Madsens anbefalinger til, hvilke apps man kan overveje inden ferien. Han mener dog, at de fleste af dem er bedst, inden man når frem til destinationen som underholdning eller inspiration.

»Mange apps er super gode at bruge hjemmefra eller i bilen på vej på ferien, men når først du kommer frem, pakker de fleste dem væk,« siger han.

To apps, der er rigtig gode at bruge inden skituren, er "Ski School" og Danske Skiforbunds "Sikker på Ski". De giver gode råd til øvelser, og hvordan man forbedrer sit skiløb.

»Super godt alternativ, hvis man ikke gider bruge x antal tusinde kroner på en skilærer,« siger Claus Loft Madsen.

En kortapp kan også være en god idé, og mange af dem giver mulighed for at downloade pistekort hjemmefra, så man ikke bruger data på det.

»Folk er ofte nervøse for, om kortene bruger data, men det gør de fleste ikke. Det er kun gps'en, der bliver brugt«, siger Claus Loft Madsen.

Spørger man Thomas Uhrskov, der er kendt som tv-vært fra en række skiprogrammer, er der dog nærmest kun én app, man bør downloade til brug på pisterne.

Det er en af de officielle apps, hvor man kan kalde efter hjælp.

»Download den, der er relevant i dit område. Så skulle man komme til skade, skal man bare trykke på en knap, og så ved myndighederne, hvor du ligger,« siger han.

Alle andre apps er mere eller mindre spild af tid og kan fjerne glæden ved at stå op ski, mener han.

»Man gør sig selv en bjørnetjeneste, hvis man tror, at mange af de her apps giver en federe skiferie. Det er spild af fokus«, slår Thomas Uhrskov fast.