Danskere vælger den sikre skiferie

Når det handler om skiferie, vælger danskerne meget traditonelt. Østrig, Frankrig og Norge har i mange år indtaget de øverste pladser.

Foto: Lizette Kabré. Januar 2009. Skiferie for begyndere. Tignes. Fold sammen
Læs mere
Foto: Lizette Kabr
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens danskernes favorit-rejsemål til varme lande ændrer sig denne vinter, er der anderledes stabilitet, når det drejer sig om skiferien. Her er Østrig yndlingsrejsemålet efterfulgt af Frankrig og Norge.

Dansk Skiforbund så gerne, at danskerne tænkte lidt mere utraditionelt.

»Jeg synes, at valget ofte falder på de traditionelle områder i Østrig, selv om landet har en række andre muligheder. Kigger vi på Norge og Sverige, vælger godt to-tredjedele fast Norge, selv om Sverige faktisk har mange gode steder og er langt billigere,« siger Kenneth Bøggild, der er administrationschef i Dansk Skiforbund.

I alt er der om året ca. 250.000 danskere, som køber en pakkerejse og tager på skiferie. Af dem vælger lidt over halvdelen at tage til alperne, mens resten rejser til Norge eller Sverige. Derudover arrangerer yderligere 250.000 helt deres egen vinterferie, så det samlede antal skiferierejsende er tæt på en halv million.

Sverige følger efter Østrig, Frankrig og Norge på listen over de største skiferiemål. De placeringer har ikke ændret sig i flere år. Italien og Schweiz indtager pladserne som nummer fem og seks.